Det ble først anslått mellom 400 og 500 besøkende utenfor hovedgården i Alsvåg under første konkurransedag i VM i Higland Games fredag. Etter en nærmere opptelling er det klart at det dobbelte, nesten 1000, var innom arrangementet og fikk med seg den første VM-øvelsen "Stones of strength" i Øksnes.

Ny verdensrekord

I strålende sol, og en noe sur nordavind, ble en ny verdensrekord satt i Alsvåg. Casey Garrison fra USA tok seieren i øvelsen "Stones of Strength", da han bærte en 180 kilo tung stein over en distanse på 123 meter. Dermed slo han Sveinung Tangstads gamle rekord, til stor glede fra Tangstad selv.

Lørdag og søndag fortsatte VM-festen på Bø i Andøy, hvor muskelbuntene blant annet konkurrerte i høydekast, enhåndsvekt, slegge, braemor stenkasting, vikingpress over hodet og steinbæring. Det ble ingen flere verdensrekorder, med en rekke personlige rekorder.

- Ubeskrivelig bra

Arrangør Sveinung Tangstad og Lisbeth Seppola er meget fornøyd med VM som nå er over.

– Vi har hatt over 1500 besøkende, i tillegg til at det har krydd av frivillige her, så dette er helt ubeskrivelig bra. Vi er så takknemlig for alle som har bidratt til dette, sier duoen som har fått skryt fra både utøvere, dommere og alle andre involvert i arrangementet.