VG-listakonserten på Sortland nærmer seg, og på grunn av stor pågang fra folk som vil bidra, blir det folkemøte om arrangementet. Alle som vil kan få vite mer om arrangementet og hvordan man som borger, lag, bedrift og organisasjon kan bidra.

Ønsker innspill

- Vi håper vi kan styrke Vesterålen som arrangør av store begivenheter i framtida, sier Ken Rune Hansen, som er en av ildsjelene bak kampanjen #vglistatilsortland.

Andre del av folkemøtet er en workshop hvor alle som er tilstede kan komme med idéer og forslag på ting som aktiviteter, overnatting, logistikk, miljø og sikkerhet, næringsliv, og man kan melde seg som frivillig.

Det er ventet mellom 10.000 og 15.000 publikummere under konserten, og det antas at det vil være mange familier, unge voksne og tilreisende fra regionene rundt.

Unikt og stort

Vesterålen og #vglistatilsortland vant kampen om å få VG-lista etter en voldsom kampanje, og tilbakemeldingene etter seieren har ifølge Ken Rune Hansen vært veldig positive.

- Andre byer har kontaktet oss i gruppa for å få vite hvordan vi fikk det til, sier han.

De engasjerte ildsjelene har til og med blitt booket som foredragsholdere for å briefe om hvordan Vesterålen reiste seg sammen om prosjektet.

- Det er da man skjønner hvor unikt og stort dette har vært, sier Hansen.

Vesterålen sammen

Vglistatilsortland er ikke et Sortlandsprosjekt, understreker han, men en gyllen mulighet for alle i Vesterålen for å jobbe sammen

- Vi har en åpen struktur der alle som vil kan bidra. Og vi har behov for at mange folk kommer på banen. Dette er definitivt Folkets prosjekt!

Holdes på kulturfabrikken

Møtet arrangeres på Kulturfabrikken 1.juli kl 19.00 og er ferdig 20.30. Unge, gamle og de midtimellom oppfordres å komme både som privatperson, lag, foreninger og bedrift for å klargjøre for tidenes arrangement i Vesterålen