Spjelkavik forteller at Oscar Danielson og kona Greta kom til Andøya torsdag.

– Oscar forsøkte seg for første gang på hvalkjøtt. Det falt absolutt i smak i mesterkokk Dag Ivar Lunds variant, sier Spjelkavik.

– Dette ble fulgt opp med Hvalsafari. Dermed har den svenske toppartisten fått en perfekt oppladning foran møtet med publikum i Andøy, tilføyer han.

Koser seg

– Vi koser oss på Dverberg, og gleder oss til Hvalsafari og til å møte publikum i Vesterålen sammen med Lars Bremnes, sier Danielson i en pressemelding.

Journalist André Løyning kaller han «Sveriges best bevarte hemmelighet», popleksikonet Finn Bjelke mener Danielsons musikk bør skrives ut på blå resept, og visesjef Bjørn Eidsvåg formidlet følgende beskjed til sine slektninger i Vesterålen: «Oscar er den luneste, underfundigste og varmeste visesangeren jeg vet om. Vi har kjent hverandre i snart 10 år og mine sønner og jeg har jobbet aktivt for at denne svenske "hemmeligheten" skal oppdages av nordmenn. Vesterålinger, kjenn deres besøkelsestid, hilsen en kvart Vesteråling».

Sortland og Andøy

Idag, lørdag er det konsert i kulturfabrikken på Sortland, søndag står Lars og Oscar på scenen i Dverberg samfunnshus.

– Dette er en konsert av de store, og vi har fortsatt ledige billetter. Så ikke gå glipp av denne, oppfordrer arrangør Svein Spjelkavik.