For Sortlandsamfunnet vil det være et stort tap å miste Kystvaktbasen. Konsekvensene for hele Vesterålen vil også være store om både Orion på Andøya og Kystvakta på Sortland legges ned.

Det er snakk om ca 500 arbeidsplasser som da blir borte fra Vesterålen. Det kan vi ikke godta, mener Sortland Arbeiderparti.

Kommunepartiet i Sortland samlet 35 medlemmer i kantina på ungdomsskolen. Her gjennomførte man årsmøtet med oppsummering av året 2015, valgkampen og den politiske situasjonen. Både lokale tema og mer rikspolitiske forhold ble debattert.

Styreleder Sigurd Jacobsen ble gjenvalgt for et nytt år og med seg i styret nå har han nestleder Arild Pettersen Inga, kasserer Grethe Hjelle, sekretær Ronny J. Jensen, styremedlem Ellen N. Andreassen, kvinnekontakt Ida M. Eriksen og studieleder Turid Abelsen.

Leder i Nordland Arbeiderparti, Bjørnar Skjæran, var gjest på årsmøtet og han holdt den politiske hovedtalen. Han delte også ut æresbevisninger til medlemmer med lang fartstid i Sortland AP.

De to som her ble trukket frem var Hermod Sørbø og Brynjulf Madsen. Begge har vært medlemmer i over 50 år.

Svært mange av medlemmene har betalt sin kontingent trofast i en årrekke. Hele 37 har passert 20 års medlemskap og det er faktisk de som har passert 60 også.

En sak som ble drøftet på årsmøtet, var ambulanseberedskap i Sortland. Her var man samstemte om at det er svært uheldig om en av bilene på Sortland blir tatt bort. Dette vil svekke beredskapen i Sortland, men også i nabokommunene.

Om det skjer en større ulykke et sted i Vesterålen, kan den ekstra bilen på Sortland da rykke ut, om nødvendig.

Årsmøtet vedtok en uttalelse om dette som nå blir sendt til Helse Nord og Nordlandssykehuset. En annen uttalelse man vedtok var mot endringer i kommunenes inntektssystem. Signaler fra Oslo tilsier at Sortland kan ende opp med 10 millioner mindre enn før, om de nye reglene vedtas.

Det vil bety svekket tilbud til innbyggerne i Sortland, til fordel for større byer i sør.

Bjørnar Skjæran avsluttet årsmøtet sammen med ordfører Tove Mette Bjørkmo, der de oppfordret medlemmene til å engasjere seg i programarbeidet for Arbeiderpartiet.

Frem mot valget i 2017 skal et nytt program på plass, og her er det viktig at alle medlemmer gir uttrykk for sine meninger på aktuelle saker.