Igjen opplever vi at offentlige institusjoner sentraliseres fra distrikt til  byene Tromsø/Bodø.

I dette tilfelle er det Posten Norge som foreslår å legge ned Evenes postterminal. Som grunn opplyses det at det er stor nedgang i brevpostforsendelse.

Ja, det er stor forståelse at Posten også må se på økonomi og lønnsomhet i sin drift, men det er tross alt en tjeneste folk har bruk for og da særlig våre eldre.

Men det er grunn til å spørre:

Hvorfor ikke ta skrittet helt ut og ha en skikkelig fordelingsterminal for hele Nord-Norge. Området Sør-Troms og nordre Nordland er det tyngst bebodde området i nord med nærliggende flyplass og ellers gode kommunikasjoner.

For dem som kjenner vår landsdel, er det Evenes som klart peker seg ut som den desidert beste beliggenhet for å samle Nord-Norge til en postfordelingsbase. Da vil både sør og nord få inn og utgående postbehandling som i dag.

Politikerne må på banen:

Nå må politikerne på banen og sette en stopper for sentralisering av all virksomhet til byene. Det er ikke lenger noe tid å kaste bort så hermed en kraftig oppfordring til å mobilisere mot galskapen.

La oss stå sammen om at det også skal være liv laga og muligheter for oss som bor mellom disse to omtalte byer. Oppfordringa går til alle og særlig til våre lokale og sentrale politikere.

Sevald Jensen, Sortland