Ett stort flertall i Sortland kommunestyre vedtok i siste møte at det skal avholdes folkemøte 28. april med fylkesmannen til stede, samt at det skal gjennomføres innbyggerundersøkelse i regi av Opinion før sluttbehandling av kommunereformen i møte 16. juni! Videre ble det vedtatt at Sortland kommune vil utføre samtaler med omkringliggende kommuner i regionen for å søke alternative muligheter for kommunesammenslåing. Samt at en eventuell sammenslåing av kommuner i Vesterålen må være basert på frivillighet.

Så er det noen som sier at det ikke er noen andre av kommunene i Vesterålen som vil slå seg sammen så da nytter det ikke om Sortland vil! Til det er å si at dette handler om hva Sortland vil og at et stort flertall i Sortland kommunestyret ønsker at de som blir berørt blir hørt, nemlig innbyggerne. Det er også slik at mye skjer rundt oss og flere kommuner diskuterer sammenslåing og deler av kommuner ønsker seg i samarbeid med Sortland.  Innbyggermedvirkning gjør de folkevalgte bedre i stand til å være gode representanter for innbyggerne og beslutningen blir bedre!

Dette er kanskje den viktigste saken for Sortland på mange år som vil påvirke oss alle, så derfor kom på folkemøte og søk informasjon! Noen av dere vil også bli kontaktet av Opinion og da er din mening viktig! Utredningen fra administrasjon i Sortland til kommunestyret, viser at Sortland har mye å hente på sammenslåing med andre. Ikke bare bedre økonomi for fremtiden, men også betydelig bedre muligheter for tilgang på ressurser og kompetanse som gjør at man kan tilby de tjenester som innbyggerne vil etterspørre. Ved en sammenslåing står vi også sterkere ift. Samferdsel, utdanningstilbud, arealforvaltning både på land og sjø m.m.

Så kom på folkemøte og vær med å påvirke beslutningen som skal tas 16. juni i kommunestyret!