Arbeiderpartiet i Lødingen vil at vi fortsatt skal være egen kommune, fordi de mener at dagens tjenestetilbud er så gode i kommunen. Har AP lest alle utredningene som er gjort i kommunestruktursaka?  Har du lest disse? Gjør det, de er tilgjengelige på kommunens nettside og FB side. De ble laget for at innbyggerne skal få bedre innsikt slik at en kan gjøre seg opp en mening om Lødingens fremtid.

Kan Lødingen klare seg som egen kommune om 30 år –, klarer Lødingen kommune å gi gode tjenester til innbyggerne fremover, og vil vi få utvikling i kommunen som gjør sitt til at vi, og våre barn kan bli boende i kommunen? NEI sier alle rapporter – skal vi da ikke ta til oss det som står i disse rapportene?

Folketallet går ned i Lødingen, ingen nye store arbeidsplasser er på vei, vi har et lite og sårbart fagmiljø, og vi skal tilby akkurat de samme tjenestene i vår kommune som i Oslo! Vi har mange interkommunale samarbeidsavtaler som betyr at Lødingen pent må betale regninga fra dette samarbeidet når den kommer, men må kanskje selv kutte ei sykepleier stilling for å få råd å betale.

Lødingen ligger på 360 plass på kommunebarometeret av 420 kommuner i Norge (en nedgang på 98 plasser siden forrige måling). Viser dette at vi er en kommune i utvikling – NEI. Dette viser at vi ikke klarer å håndtere alle tjenester selv, vi blir for liten for ny- utdannede arbeidstakere, og kommunen vil ha store rekrutteringsutfordringer i framtida. Er det dette vi vil selge til våre barn og barnebarn? Ønsker de å flytte til en slik kommune? Vi forgubbes, og hvem skal pleie oss når vi blir eldre når vi ikke får sykepleiere og kvalifisert personell til dette i dag?

Lødingen må se på mulighetene en ny kommune kan gi oss.

Vi har inngått intensjonsavtale med både 7 kommuners samarbeide/Harstad, og med Vågan. Disse avtalene må utvikles videre ved en evt. kommunesammenslåing. Her står det at innbyggerne skal få like gode tjenester (og bedre!) enn det vi har i dag. Alle tjenesteområder er nevnt, og det er viktig å få med at skole, barnehager helse/omsorg, kultur/fritidstjenester skal være der folk bor.

Vi mister ingen tilbud. Det at kommunenavnet blir endret og kommunesenter og rådhus flyttes til enten Harstad eller Svolvær – hvor mye har det å si? Hvor mange ganger er du på rådhuset? Får Lødingens innbyggere hjelp i et servicesenter så trenger vi ikke dra til kommunesenteret. Hverdagen blir som før for de fleste, men utviklingen av lokalsamfunnet vil bli bedre i en større kommune.

Vi kan få flere arbeidsplasser, flere innbyggere og ei utvikling av tjenestetilbudet. F.eks. kulturskole, utbygging av bredbånd, bedre mobildekning, bedre kollektivtilbud, bygging av Øksfjordveien, flere spennende jobber innenfor turistnæringen, og Lødingen vil få mer drahjelp til å få etablert andre næringer.

Næringslivet i Lødingen er meget positiv til kommunesammenslåing. De ser fordelene ved å bli større. Skal vi ikke høre på dem?

Sier Lødingen nei til kommunesammenslåing sier vi også nei til de økonomiske virkemidlene i reformen. Vi må utnytte disse virkemidlene til vår fordel. Vi vil få både inndelingstilskudd, reformtilskudd og engangsstøtte som vil brukes til beste for innbyggerne i den nye kommunen.

Så kjære innbygger i Lødingen – se mulighetene vi har nå for å skape noe nytt som kan øke både innbyggerantall, nye arbeidsplasser og en utvikling som vi trenger. Det er NÅ vi har sjansen til å få være med å bestemme dette!