Finansforbundet er urolig for konsekvensene av den pågående nedbyggingen av finanssektoren i Nord-Norge. Dette vi når ser skje med Vardia forsikring på Sortland, er en fortsettelse av nedleggelsen av bank- og forsikringskontorer i landsdelen.

Les alt om Vardia-nedleggelsen her

Den utviklingen vi nå ser i vår næring, kan få stor betydning for utvikling av regionen. Finanssektoren er selve navet i økonomien og er næringen for andre næringer. Skal Nord-Norge fortsatt utvikle seg i den positive retningen vi er inne i, er lokalt næringsliv avhengig av nærhet og samarbeid  med finanssektoren i nord.

Finansforbundet er særlig bekymret for at kompetanse og lokalkunnskap forsvinner fra landsdelen. Iløpet av noen få måneder i 2016 har Nord-Norge mistet mange arbeidsplasser innenfor bank og finans. Et resultat av dette er at næringen har mistet solid kompetanse. Videre mister bank og finans nærhet og lokalkunnskap til regionen, noe som er viktig og avgjørende for fortsatt vekst i nord.

Vardia Forsikring ønsker å flytte sine arbeidsplasser fra kontoret på Sortland. Dermed går rundt 70 finansansatte en usikker fremtid i møte. Vardia forsikring er en solid arbeidsplass som har gode forutsettningen for å drive videre. Finansforbundet mener at ledelsen i Vardia bør revurderer sine planer om å legge ned kontoret på Sortland.