Dette til tross for at formannen for NATOs militære komité uttaler at «en russisk aggresjon foreligger ikke, og det finnes ikke noen etterretningskilder som kan fortelle om noen slik aggresjon».

Anneksjonen av Krim er ett av punktene som brukes for å skape inntrykk av et krigersk Russland. Rødt har fra dag én tatt avstand fra anneksjonen, og støtter på ingen måte Putins politikk, men NATOs bekymring over dette og grensekrenkelser er rent hykleri.

Både USA og andre NATO-land har krenket grensene i bl.a. Irak, Libya, Syria og flere andre land. Rapporten om Irak-krigen som ble lagt fram i Storbritannia nylig feller en knusende dom over Tony Blair og hans regjering. Den avdekker bl.a. at Blair i et brev til Bush foreslo å knytte Saddam-regimet til al-Qaida for å styrke oppslutningen om krigen.

Russland anklages for å gjennomføre mange militærøvelser mot NATOs grenser. Hva da med NATOs øvelser rettet mot Russland i fjor og nye i år? NATO bygger baser og utplasserer våpen tett innpå Russlands grenser, stikk i strid med det som ble lovet etter Warszawapaktens oppløsning. Samtidig kritiseres Russland for øvelser på eget territorium. Snakk om hykleri! Men servile media reagerer ikke når tingene snus fullstendig på hodet. Overraskende nok har tidligere statsminister og AP-leder Thorbjørn Jagland reagert og sier følgende etter NATO-toppmøtet: «Kun propaganda i norsk presse, neste like ille som propagandaen fra russisk presse mot «vesten».»

NATO-dokumentet legger mer vekt på atomvåpen, og NATO har etablert rakettbase i Romania og en ny kommer i Polen i 2018. Svartehavet er Russlands eneste sjøvei for å støtte kampen mot terroristene i Syria. Dette bruker NATO til anklager om utvidet russisk makt i Middelhavet, samtidig som USA har marine både i Middelhavet og Svartehavet.

Det er heldigvis ikke full enighet om konfrontasjonspolitikken i NATO. President Hollande sa at Frankrike ikke ser på Russland som motstander eller trussel. Tysklands utenriksminister Steinmeier (SPD) har kritisert NATOs store militærøvelse i Polen, og uttaler til Der Spiegel: «Det vi nå ikke skal gjøre er å hisse opp stemninga ytterligere gjennom sabelrasling og krigshyl». Norske toppolitikere opptrer som vanlig som nikkedukker.

Et nytt rustningskappløp er i gang både i Russland og NATO, som også innebærer modernisering av atomvåpen. Det mektige militær-industrielle komplekset, som tjener på krig og ødeleggelse, driver fram denne utviklingen. De har kolossale formuer og svære propagandaapparater, og de rår over våpen som kan ødelegge jorda. Men krigshisserne har sine svake punkter, og det er dem vi må utnytte for å få stoppet galskapen.

- Gunnvald Lindset, leder i Rødt Nordland