I forbindelse med at undertegnede ga en del uttalelser på VOL den 19. oktober vedrørende kommunestyrets enstemmige vedtak om eiermelding Vesterålskraft, ble det fort negative reaksjoner fra ordfører Karianne Bråthen. Herunder understreker hun at undertegnede ikke uttalelser seg på vegne av kommunestyret. Til det siste er det helt korrekt og jeg har aldri sagt at jeg uttaler meg på vegne av kommunestyret. I likhet med henne så går jeg sterkt ut fra at jeg uttaler meg som folkevalgte kommunestyrerepresentant.

At Karianne Bråthen bruker angrep på andre politikere som forsvarsmetode i kampen for sårt tiltenkte arbeidsplasser er betenkelig. Undertegnede har både i denne saken og i andre saker vedrørende arbeidsplasser vært aktiv for å beholde samt styrke arbeidsplassene i kommunen. Det kan vel ikke være galt, eller har jeg misforstått helt min rolle som folkevalgt politiker i et demokratisk Norge?

Når det gjelder Sortland sin rolle så var daværende ordfører Svein Roald Jakobsen med på at det nye arbeidsplasser skulle legges til Bø og Øksnes. Således ble det i 2011 gjort enstemmig vedtak i Generalforsamlingen om dette. Dette klare signalet fra eierne til styret har jeg tillitt til at nåværende posisjon og ordfører i Sortland Tove Mette Bjørkmo også står for (også sagt av undertegnede i intervjuet med VOL).  Det handler om å ha en aktiv rolle som eier og ikke la tilfeldighetene styre. At også kommunene utenfor Sortland har viktig alternative kompetansearbeidsplassert er utrolig viktig for fremtida i Vesterålen. Alle innbyggerne i kommunene rundt Sortland kan ikke og har ikke muligheten til å arbeide i fiskeindustrien eller fiskebåten.

I motsetning til ordfører i Øksnes så har undertegnede, ordfører Sture Pedersen i Bø og mange andre vært klar på (fra talerstolen, generalforsamlinger og i media) at Øksnes og Bø også skal ha fordeler med at vi eier selskapet. En forskjell som jeg må bare ta til etterretning. Totalt eier vi 65% av selskapet og Sortland 35%. Antall arbeidsplasser i disse kommunene er til sammen 7- 8 av totalt 70-75. Det som gjenstår for meg og flere er offentliggjøring av ordfører Karianne Bråthens politikk for å få sårt tiltrengte arbeidsplasser lagt til Øksnes.

John Danielsen, kommunestyrerepresentant Øksnes Sp