Sortland SV er svært kritisk til at regjeringen i forslaget til statsbudsjett for 2017 har foreslått å kutte 600 lærerstillinger. Kuttforslaget vil også ramme Sortland Ungdomsskole, der fire lærerstillinger kan bli fjernet. At regjeringen nå vil kutte disse for å finansiere skattekutt, er en falitterklæring.

Det var den rødgrønne regjeringen som i 2012 bevilget 1,5 milliarder kroner over en fireårsperiode til 600 nye lærerstillinger i ungdomsskolen. Hensikten med forsøksordningen var å sikre bedre resultater for skoler med høy elevtetthet og svake resultater. Men i statsbudsjettet for 2017 har regjeringen foreslått å avvikle ordningen. For Nordlands del betyr det at 20 lærerstillinger forsvinner – fire av dem på Sortland.

Det foregår nå en nedbygging av offentlige tjenester over det ganske land som er svært dramtisk. Men det er klart at hvis man skal gi atten milliarder i skattelette, hovedsaklig til de aller rikeste, er det noen som må betale. I dette tilfellet er det ungdomskoleelevene.

Regjeringen vil videre avslutte ordningen før den er evaluert. Sortland SV mener dette er svært beklagelig. Man kan ikke investere store summer i en ordning som etter alle solemerker fungerer godt, og så avslutte den før man får resultatene.

Jørun Drevland, Sortland SV