Den rødgrønne regjeringen foreslo i 2013 et midlertidig, fireårig, forsøksprosjekt med 600 lærere på ungdomstrinnet. Regjeringen har valgt og ikke videreføre dette.

Helt siden Kristin Halvorsen lanserte prosjektet, har det vært klart at dette var et forsøksprosjekt som skulle vare i fire år, med utfasing våren 2017. Hensikten med tilskuddsordningen var og sikre bedre resultater for skoler med høy elevtetthet og svake resultater.

Det var en klar forutsetning fra de rødgrønne at dette var en tidsbegrenset forsøksordning. Det var aldri meningen at ordningen skulle forlenges.

At Sortland SV ved Jørun Drevland retter kritikk mot regjeringen for å avslutte noe som de rødgrønne selv hadde bestemt skulle avsluttes, er som å rette kritikk mot egen politikk. Jeg tror alle vil være enige i at det ville være urimelig å fortsette og bevilge penger i flere år til akkurat de samme skolene som for mange år siden fikk ekstra midler på grunn av enten dårlige resultater eller høy elevtetthet.

Regjeringen mener det er viktigere å sette inn tiltak tidligere i skoleløpet. Og det er nettopp det som prioriteres sammen med KrF og Venstre. De rødgrønne bevilget kun midlertidige stillinger på ungdomstrinnet.

Til sammenlikning har regjeringen, sammen med samarbeidspartiene KrF og Venstre, innført et tilskudd til økt lærertetthet på 1.-4. trinn, som utgjør 836 millioner kroner på landsbasis i 2017. Dette utgjør over 1000 permanente lærerstillinger.

I Sortland kommune får vi nå 776.778 kroner til tidlig innsats og 1.489.755 kroner til økt lærerinnsats fra 1. til 4. trinn.

Silvia Ovik, gruppeleder i Sortland Høyre