Det jobbes for fullt med nærpolitireformen. Antall politidistrikter er redusert fra 27 til 12, og nå skal også antall lensmannskontorer ned.

60 prosent legges ned

Et bredt politisk flertall med Høyre, Frp, Ap, Krf og Venstre stemte for reformen på Stortinget. Senterpartiet var svært kritisk til reformen, og i en uttalelse fra landsstyret i partiet oppfordres lokalpolitikere til å kjempe videre for sine lensmannskontor.

– Vi oppfordrer nå alle landets ordførere og lokalpolitikere til å kjempe for lensmannskontorene sine der hvor de frykter at disse vil bli nedlagt, sier partiet i uttalelsen.

– 210 er for få

Partiet mener forslagene fra landets politimestere er et resultat av et sentraliseringskrav fra regjeringens side, i tillegg til at det ikke har vært koordinerte prosesser mellom politidistriktene.

– Senterpartiet har hele tiden advart mot den nedbyggingen av nærpolitiet som politireformen innebærer, og mener det er en fallitterklæring at arbeidsgruppene og politimestrene ikke har vært mer opptatt av å beholde og styrke lensmannskontorene. Det skal ikke være et mål i seg selv å komme ned på et lavest mulig antall tjenestesteder, sier partiet og sier at den nedre grensen på 210 tjenestesteder er satt altfor lav.