VOL hadde gleden av å få en solid dose magi servert på førpremiere på Hurtigrutens Hus denne uka. Dersom ikke dette blir en slager på norske kinoer i ukene som kommer skjønner vi ikke noe.

Det er lenge siden Harry Potter sist rullet over kinolerretene, og vi må innrømme at noen av filmene om den bebrillede, unge magikeren for oss føltes de passet best for «menigheten», altså de som allerede fra før kjenner til Rowlings univers av magi.

I denne filmen møter vi imidlertid den britiske magi-zoologen Salmander Fisle. Han er på leting i et historisk New York etter bortkomne fabeldyr.

Og for noen dyr, for en historie, og for en filmfest dette er! Vi tok oss selv i å sitte bredt smilende i to timer, og nyte både filmhåndtverket og film-magien.

Filmens univers er satt til 70 år før handlingene i første bok ut om Harry Potter, men her inviteres man rett inn i en historie man ikke trenger å vite noe som helst om for å kunne glede seg stort over.

Når det væres suksess er det selvsagt ingen stor hemmelighet at det allerede jobbes med en film nummer to i serien. For vår del gjør det ikke noe.

Vi er svært fornøyde med Eddie Redmayne i hovedrollen, og han har med seg et person - og fabeldyrgalleri som det altså er en fornøyelse å få med seg. Johnny Depp dukker opp som den onde Grindelwald - og mer enn det avslører vi ikke.