Skal vi skyte rovdyrene ?

For de fleste nordlendinger er den såkalte ulvestriden i Hedmark og demonstrasjoner i hovedstaden noe vi kun forholder oss til gjennom media. Men ikke før har protestropene stilnet, så kommer Finnmark Høyre på banen gjennom Laila Davidsen, og uttaler at alle norske rovdyr bør skytes!

Når også Senterpartiets Siv Mossleth for et par uker siden uttalte på NRK at hun har en «nullvisjon» for bjørn i Nordland, ser vi kanskje starten på en rovdyrkamp i Nordland og Nord-Norge?

Uttalelsen er svært bekymringsfull siden Senterpartipolitikeren er leder av rovviltnemnda i Nordland. Rovviltnemndene har som ansvar å sørge for at bestandene av rovvilt opprettholdes på det nivå som Stortinget har fastlagt.

Nemda fikk i 2016 massiv kritikk etter å ha gitt dispensasjon til å trene jakthunder på tre morløse bjørnunger i Junkerdal nasjonalpark i Saltdal. Til tross for at nemnda mottok 27 innspill og klager i saken, fattet nemnda vedtak som sier «man ser ikke at det er kommet nye momenter som gir grunnlag for å gjøre om vedtaket». Nemnda hadde i saksforberedelsene innstilt på å omgjøre vedtaket, med Mossleth fikk presset gjennom sitt syn ved bruk av sin dobbeltstemme i avstemningen. Det kommer også frem av vedtaket at det settes krav om at «hundene som benyttes skal ha gjennomgått aversjonskurs mot rein».

På radio sier Mossleth at hun ikke ønsker bjørn i Nordland. Miljøpartiet De Grønne undrer på om Siv Mossleth ser det som sin oppgave, i egenskap som rovviltnemndas leder å kjøre politisk motkamp for å fjerne rovdyr fra den nordnorske naturen? Er Nordland Senterparti enige med Høyres Laila Davidsen om at alle norske rovdyr bør skytes?  

 

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Toine C. Sannes

Toine C. Sannes

Leses nå:
Meninger

– Elektronisk mobbing

I den seneste utgaven av Dagens Medisin har farmasøyten Stein Lyftingsmo satt søkelyset på enda en utilsiktet virkning av at alle lønnslipper fra NAV nå kun kommer i elektronisk form.

Vi skal ta de kriminelle

Som arbeidstaker eller arbeidsgiver i Vesterålen-området skal du vite at regjeringen, i samarbeid med partene i arbeidslivet, har trappet opp kampen mot arbeidslivskriminalitet. Nå innfører vi ekstra tiltak, skriver Anniken Hauglie, arbeids- og sosialminister

Forventninger til Forsvaret

Endringer i Forsvaret med nedleggelser og opprettelse/styrking av baser får store konsekvenser i Nordland. Av den enkle grunn at fylket er landets mest komplette og varierte forsvarsfylke.

Opprop til regjering og storting:

Et rikt hav hvis vi tar ansvar nå - stopp forgiftningen av maten vår

Øksnes Senterparti ønsker følgende oppropp om marin forsøpling vedtatt i tirsdagens kommunestyremøte.

Sortland møtte Lofoten i cupen:

Sortland vant 3-1

Forventer store summer fra staten:

Dette er kravet fra Andøy-politikerne

Trond Giske var om bord på hurtigruta da den krasjet:

– Merket at vi fikk et tøft sammenstøt med kaia