Skal vi skyte rovdyrene ?

For de fleste nordlendinger er den såkalte ulvestriden i Hedmark og demonstrasjoner i hovedstaden noe vi kun forholder oss til gjennom media. Men ikke før har protestropene stilnet, så kommer Finnmark Høyre på banen gjennom Laila Davidsen, og uttaler at alle norske rovdyr bør skytes!

Når også Senterpartiets Siv Mossleth for et par uker siden uttalte på NRK at hun har en «nullvisjon» for bjørn i Nordland, ser vi kanskje starten på en rovdyrkamp i Nordland og Nord-Norge?

Uttalelsen er svært bekymringsfull siden Senterpartipolitikeren er leder av rovviltnemnda i Nordland. Rovviltnemndene har som ansvar å sørge for at bestandene av rovvilt opprettholdes på det nivå som Stortinget har fastlagt.

Nemda fikk i 2016 massiv kritikk etter å ha gitt dispensasjon til å trene jakthunder på tre morløse bjørnunger i Junkerdal nasjonalpark i Saltdal. Til tross for at nemnda mottok 27 innspill og klager i saken, fattet nemnda vedtak som sier «man ser ikke at det er kommet nye momenter som gir grunnlag for å gjøre om vedtaket». Nemnda hadde i saksforberedelsene innstilt på å omgjøre vedtaket, med Mossleth fikk presset gjennom sitt syn ved bruk av sin dobbeltstemme i avstemningen. Det kommer også frem av vedtaket at det settes krav om at «hundene som benyttes skal ha gjennomgått aversjonskurs mot rein».

På radio sier Mossleth at hun ikke ønsker bjørn i Nordland. Miljøpartiet De Grønne undrer på om Siv Mossleth ser det som sin oppgave, i egenskap som rovviltnemndas leder å kjøre politisk motkamp for å fjerne rovdyr fra den nordnorske naturen? Er Nordland Senterparti enige med Høyres Laila Davidsen om at alle norske rovdyr bør skytes?  

 

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Toine C. Sannes

Toine C. Sannes

Leses nå:
Meninger

– Nye jobber Norge trenger

Verden er i endring. Det påvirker også Norge. Vi må møte endringene med å satse der vi er best og der vi kan bli best. Her er våre fem punkter for hvordan Norge kan skape flere nye jobber i de blå næringene.

–Hvorfor legge ned Andøya flystasjon?

Hva skjer med Forsvaret spør superveteran Levald Larsen.

– Et helhetlig Helsehus

Nå har rådmannen lagt frem sitt forslag til realisering av Helsehus i Sortland. Dette skal inneholde ”alle forebyggende kommunale tjenester og brukerne skal finne alle tjenester under ett tak”. Dette er bra, men terapibassenget mangler i saksfremlegget.

Kampen om oljevernsenter i Vesterålen fortsetter:

Solsvik er ikke stresset av opprettelsen av oljevernbase i Hadsel

– Et veldig gledelig resultat, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo.

Sortland gikk 16,7 millioner i pluss

Formannskapet drøftet å legge ned driftsutvalget og opprette tre faste utvalg:

– Driftsutvalget har ikke fungert de to siste periodene

Favoritt eller «masseprodusert saft»?:

Dette drikker vesterålingene