I desember ble det avslørt at maten fra McDonalds og Burger King pakkes inn i giftig emballasje. Innpakningen inneholdt miljøgiften PFAS som ikke brytes ned i naturen. Dyreforsøk tyder på at giften kan påvirke nyre og lever og gi hormonforstyrrelser. Miljøgiften fra burgeremballasjen kommer i tillegg til en lang rekke andre miljøgifter vi får i oss. I dag er det mellom 200 og 400 ulike miljøgifter i kroppene våre.

Dagens barn og unge er den første generasjonen som vokser opp i et samfunn der de utsettes for en voldsom cocktail av miljøgifter hver eneste dag. Vi vet svært lite om langtidseffektene av dette. Men det er et faktum at antall astma-og allergitilfeller og mange andre sykdommer øker voldsomt uten tydelig forklaring. Mange fagfolk mistenker en sammenheng med de syntetiske stoffene vi får i oss fra ulike typer forbruksprodukter.

Miljøpartiet De Grønne mener at folk skal føle seg trygge på at mat, klær og leker er frie for miljøgifter. Regjeringen spiller russisk rulett med folks helse når de sitter og ser på at tusenvis av dagligvarer og forbrukerprodukter, til og med barneleker, inneholder stoffer som det er god grunn til å mistenke for å være farlige.

Ingen ønsker å kjøpe helsefarlig mat eller helsefarlige leker. Da er det heller ingen grunn til at vi skal tillate det selges. Hvis et produkt allikevel inneholder potensielle miljøgifter bør det merkes tydelig. Det er ikke lenger akseptabelt at helseministeren er så passiv. Dette er ikke bare miljøministerens problem. Også Helseminister Bent Høie må ta dette mye mer alvorlig.

Vi mener at barnas helse er viktigere enn bunnlinjen til Burger King. Derfor foreslår De Grønne på Stortinget at miljøgiften i burgeremballasjen skal forbys. Får vi din støtte til forslaget Bent Høie?