Lenge har Unge Venstre jobbet for dyrepoliti, og nå vil den blågrønne regjering innføre det i hele landet!

Høyre, Frp, Venstre og Krf har tidligere sørget for å etablere dyrepoliti i både Trøndelag, Sør-Vest og Øst politidistrikt, og i statsbudsjettet 2018 er det penger til opprettelse av dyrepoliti på Vestlandet og Innlandet også. Dette var bare begynnelsen, for nå går Venstre inn i regjering og hele landet får dyrepoliti!

Om vi driver med gård, reindrift, avler hunder eller har en katt, har vi i likhet med alle andre som omgås dyr et spesielt ansvar for å hindre lidelse og mishandling. Dyr har en egenverdi på samme måte som mennesker, og har rett på verdige leveforhold. Gang på gang avdekkes det dyremishandling, og da er vi nødt til å handle. I mange tilfeller er det begrenset hvor mye mattilsynet og dyrevernnemnder kan gjøre.

Dyrepoliti er et kjempebra tiltak for å styrke dyrs rettssikkerhet. Det frigjør ressurser og gjør at politiet i mye større grad enn i dag kan forebygge og følge opp saker der dyr ikke har det bra. I tillegg er dette en helhetlig styrking av politiet, ettersom dyrepolitiet også kan jobbe med andre saker.

Med den nye regjeringsplattformen viser de tre partiene at vi tar dyremishandling på høyeste alvor. Nordland Unge Venstre applauderer vår nye blågrønne regjering, og ser fram til at dyrepoliti kommer til Nordland og resten av landet!