Jeg gir Erik Jensen det råd at han tar en titt på mitt innlegg på Vol.no i mars, under tittelen "Hiv partipolitikken til Helvete". De betraktninger jeg der gjør, fem måneder før valget, er presis de samme som jeg forfekter i mitt siste innlegg.

Påstanden om utslag av såre følelser fordi Høyre tapte ordførersetet, finner jeg derfor ingen grunn til å kommentere. Hvis mine argumenter er billige, hva er da hans?

Hestehandel

Jeg har ikke brukt ordet hestehandel, som Jensen påstår. Det jeg har skrevet er følgende:

Av mange oppfattes dette som en hestehandel hvor kampen om makta er viktigere enn ønsket om effektiv og god styring. Dette svekker tilliten til politikerne. Kanskje er dette årsaken til at valgdeltakelsen i vårt land er skremmende lav.

Jeg har brukt ordet valgteknisk samarbeid. Hestehandel er folks oppfatning.

Det stemmer at Høyre strakk ut en hand til SP etter siste valg. Ikke til hestehandel som Jensen konsekvent uttrykker det. Det ble strukket ut en hand til forhandling om å samarbeide. Det ble ingen forhandlinger. Det er vanskelig for meg å ha noen formening om et resultat som ikke foreligger. Jeg føler det nesten som ufint at Jensen konsekvent forsøker å tillegge meg en notorisk forakt for småpartiene.

For øvrig ser det ut til at Jensen er såre fornøyd med at bare litt over halvparten av befolkningen stemmer. Hvis dette er folkestyre/flertallsstyre for ham, så er jeg egentlig skremt.

Jeg ser ikke bort fra at økt valgdeltakelse ville gitt størst fordel for de små partiene.

Påstanden om forakt

Ærlig talt, hvis Erik Jensen finner forakt for småpartiene i mitt innlegg, tror jeg han ser dette med sterkt fargede øyne. Som sagt synes jeg det er ganske ufint å slenge ut en slik påstand, uten grunnlag i de faktiske forhold.

Høyreveteranen

Det er åpenbart viktig å få frem at det er en høyremann som har fremmet sine tanker. Høyreveteran, erfaren høyrepolitiker og profilert høyrepolitiker er gjennomgangstonen. Er dette et ønske om å svekke troverdigheten av mitt innlegg?

Det stemmer at jeg er medlem av Høyre. Jeg betegner meg selv som en liberal høyremann. Opp gjennom et langt politikerliv har min partitilhørighet mer enn en gang, vært satt på prøve. Og det kan nok skje igjen.

Hyggelig er det å konstatere at Jensen har oppfattet, som han skriver, at "partiene som utgjør de to blokkene i Sortland-politikken har ganske sammenfallende politikk seg imellom".

Jeg er ikke så sikker på at det er høyreveteranen som plumper uti med begge føttene. Jensens raljering over det som skjer i kommunestyremøtene i Sortland, er en sterk søknad om å bli våt på føttene.

«En debatt som fremstår som en gemyttlig teatersport med en og annen lett ørefik til lett tverrpolitisk humring nedover i benkeradene», er hans beskrivelse av det som skjer i kommunestyremøtene. Det eneste snev av politikk kommer fra partiet Rødt. Var det noen som nevnte forakt?

Jeg beklager å si det, men for meg virker det som at Jensens innlegg har sterk politisk slagside. Jeg er likevel glad for hans innlegg. For meg ganske avklarende. Men man skal vokte seg vel for å fremstå som frittstående kommentator, med skjult politisk agenda,

Kanskje vi skal gjøre en hestehandel? Jeg røper mine tanker om nytenkning, som Jensen etterlyser og han røper sitt politiske ståsted. Mange med meg ville nok satt pris på det siste.