Mange rundt om i Vesterålen, spesielt her på Hadseløya, ble nok overrrasket i februar i fjor, da styret i Hadsel Røde Kors gikk ut med at de vurderte å selge Ørnheihytta. Mye av grunnen lå nok i det økonomiske, da det er ei stor og flott hytte som krever endel til drift og vedlikehold.

Dette skapte masse diskusjoner, og jeg fikk dermed inntrykk av at Ørnheihytta betyr mye for mange her på øya og ellers i kommunen. Hytta hadde da stort sett kun vært åpen i påska og vært brukt en del til utleie.

Da det til påska i 2015 ble spørsmål om noen kunne stille som hytteverter, tok vi kontakt med daverende hytteleder Jørn Tverelv og sa oss villige til å stille opp. Som medlemmer i hjelpekorpset ønsket vi å bidra til at ei Røde Kors-hytte iallefall skulle være åpent for turgåere i påska,, og ønsket å bidra til at Ørnheihytta kunne være ei “gulrot” for små og store.

Noen vil kanskje huske suksessen fra fjoråret, der vi kom i gang med blant annet en familiedag, og vi kunne skryte av at vi hadde godt over 700 navn i hytteboka da påska var over.

Hytteleder Jørn Tverelv søkte om diverse støtte, og det kunne investeres i senger og madrasser. Hytta ble i løpet av fjoråret betraktelig oppgradert, både på kjøkkenet og i stua. Damer fra Stokmarknes Vel kom og sydde gardiner , så det ble virkelig flott.

Vi fikk blod på tann,, og  vi ønsket at Ørnheihytta skulle bli ett turmål, mer enn bare i påska. Vi hadde åpent litt i fjor vår, og litt i høst. Og nå har vi hatt Åpen Hytte hver helg siden februar.

Drømmen er å ha åpent hver helg, så fremst hytta ikke er utleid til private arrangementer.

Vi får veldig mange positive tilbakemeldinger på at det NÅ er mulighet for å komme inn å varme seg , og kanskje handle litt mat og drikke.  Da er det ekstra moro å bidra, og være med å glede turfolk i Hadsel og andre som kommer mer langveis i fra.

Nå er det ikke lenger noen tanker om å selge hytta, og det er vi veldig glade for. Økonomien ser bedre ut på lenge, og det kan vi takke alle som bruker hytta for, og firmaer som har vært med å bidra med pengestøtte og sponsing av premier og andre ting som hytta trenger.  Nå har vi blant annet fått kjørt opp to store lass med ved.  Så det er vel ingen tvil om at folk ønsker at Ørnheihytta skal få være for “folket”.

Og husk, når Røde Kors-flagget er oppe, da er hytta åpen !!!

Med dette vil jeg takke alle som besøker Ørnheihytta, og som gjør det mulig for Hadsel Røde Kors å drifte hytta. Ønsker også å takke dem som allerede har stilt opp som hytteverter.