Før fuglene våknet tirsdag 21.juni – startet Holand Blandakor sin utenlandsreise.

Egen buss fra Sortland til Evenes måtte til. Og etter noen timer stopp på Gardermoen, hadde vi fått samlet alle og kunne telle 52 reisende som smilende og blide satte seg på flyet til Krakow.

I Krakow ble vi møtt av en hyggelig, norsktalende guide som fulgte oss til Hotel Royal der vi skulle bo. Resten av dagen surret vi rundt på egen hånd og gjorde oss kjent med både området, mat og drikke.

Onsdag startet vi dagen med Byvandring. Gruppen ble delt i to og vi ble guidet rundt i det jødiske området, Wawel (slottet) og Gammelbyen. Vi avsluttet vandringen med lunch i gammelbyen før vi ble spredt for alle vinder noen timer.

Vår første konsert i Krakow hadde vi i St Peter's and Paul's Church, bare noen minutter fra hotellet.

Turens første fellesmiddag tok vi på Kompania Kuflowa Pod Wawelem, en restaurant som lå i hotellet.

Torsdag morgen tok vi buss til Saltgruvene. Etter å først ha gått ned en trapp med 380 trinn, ble vi guidet rundt fra 64 til 135 meter i ca 2,5 kilometer ganger under bakken.

En av hovedattraksjonene på denne turen var St.Kinga-kapellet, som vi var så heldig at vi fikk lov å synge i. Her fikk vi også noen spinnville, kinesiske fans (derav et noe lattermildt gjeng på fellesbildet som ble tatt her).

Etter en litt sen lunsj var det klart for vår neste konsert. Denne gangen i St. Joseph Church, som lå en liten busstur fra hotellet.

Kvelden var til egen disposisjon, så koret var spredt i mindre grupper rundt i Krakow for testing av både vin og mat.

Fredag fikk vi formiddagen til egen disposisjon. Noen dro på shopping, noen på sightseeing i nydelig vær.

På ettermiddagen skulle vi ha konsert på  Tecza Community Center sammen med et lokalt kor, ECHO. Dette ble en spesiell opplevelse.

Større sangglede og innlevelse på de 11 koristene i ECHO skal man lete lenge etter. Holand Blandakor syntes det var noe varmt å synge i 35 grader – men vi gjennomførte.  Dette var vår siste konsert på turen.

Kveldens program ble avsluttet med fellesmiddag på La Grand Mamma som lå i Gammelbyen.

Lørdag var det tur til Auschwitz-Birkenau for en stor del av gruppen. Andre dro rundt på egen sightseeing. Dette var vel den varmeste dagen av alle under vårt opphold, der gradestokken passerte 40 grader.

En av de første tingene vi fikk beskjed om ved ankomst Krakow, var at vi måtte være presis til bussen, da de kun hadde tillatelse til korte stopp utenfor hotellet. Overraskelsen var derfor stor da bussen aldri dukket opp for å kunne kjøre til Auschwitz…

Før det viste seg at bussen som stod der, ventet på et kor fra HOLLAND…

På lørdag kveld var det felles middag på Wesele Restaurant med både taler, tårer og sang – slik som bare kor kan gjøre det.

Søndag var hjemreisedagen. Ettersom vi fikk sjekke ut litt sent – ble det tid til litt vandring i byen og shopping for dem som enda hadde plass i kofferten. Noen skulle reise videre på ferie og forlot oss her i Krakow.

Det ble tid til en siste shoppingrunde for de som ønsket det i finværet. Mens vi stod og ventet på bussen som skulle frakte oss til flyplassen – åpnet slusene seg. Det var mer Holand Wet-look kor som gikk på den bussen – som ikke var helt presis i sin ankomst heller. Men vi rakk fly og satte nesen hjemover.

For undertegnede som var med på sin første utenlandstur med koret, var dette en fantastisk opplevelse både som sanger og turist. Takk for laget alle sammen, takk for sangen, takk for opplevelsene. Og så synger vi igjen til høsten.

Evy Grete Evensen, kasserer i Holand Blandakor