Et norsk medlemskap i Den Europeiske Union (EU) er et svært kontroversielt tema som vekker et stort engasjement i hele folket med ujevne mellomrom, spesielt nå som Storbritannia har valgt å forlate EU.

Fremskrittspartiets Ungdom er tilhenger av frihandel mellom stater. Vi mener dette er det beste virkemidlet for å oppnå fred og materiell velstand over hele verden. Imidlertid innebærer frihandel minst mulig statlig og/eller overstatlig styring og innblanding. Derfor mener vi i FpU at EU er en dårlig løsning for Norge og for andre land.

Fremskrittspartiet har siden stiftelsen av Anders Langs Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlig inngrep jobbet hver bidige dag mot nettopp byråkrati, skjemavelde, overformynderi og statlige og overstatlige inngrep i næringslivet og i hverdagen til folk flest. FrP har kjempet mot byråkrater, politikere og bedrevitere over hele landet som ønsker å styre vanlige folks liv fra vugge til grav og som griper unødvendig inn i økonomien - da trenger vi ikke å kjempe mot byråkrater i Brussel i tillegg.

På bakgrunn av dette mener Fremskrittspartiets Ungdom at et norsk medlemskap i EU ikke bare er galt av rasjonelle grunner, men også prinsipielt. Derfor mener FpU at man skal gi et klart nei til den udemokratiske institusjonen EU er!