Rødts Christoffer Ellingsens mener jeg kommer med løgnaktige påstander angående hans engasjement for veiene i kommunen og ber meg dokumentere min påstand om at Ellingsen ikke så behovet for mere vedlikehold på veiene i budsjettbehandlingene.

Under budsjettreguleringen i juni havnet Ellingsen og jeg i en opphetet diskusjon rundt Høyres forslag om å sette av 1 million til veivedlikehold. Ellingsens mente, etter min oppfatning, det var nok at man i inneværende år skulle ruste opp Steiro veien.

Dette var ikke jeg enig i og derfor ønsket jeg å bevilge mere penger til vei. Om Ellingsen så mente at veistandarden i kommunen burde rustet ytterligere opp mistet han en gylden anledning til å slå fast dette. Det ble av opposisjonen ikke oppfattet slik.

Om Ellingsen allikevel går med et brennende ønske om å få rustet opp de kommunale veiene, så ber jeg ydmykt om tilgivelse, skjønt det må tale til den angrende påståtte løgners fordel at dette engasjement for veistandarden er vanskelig å se.

En rask gjennomgang av budsjettmøtene dette tiåret viser, etter hva jeg kan se, ingen forslag fra Rødt om økt bruk av penger til veivedlikehold. Ser man derimot på avstemningen til Ellingsen og Rødt viser denne at man har vært mot hver en krone Høyre og FrP har foreslått.

Lokalpolitikken handler om å prioritere. Høyre har ansett vei som et viktig satsningsområde. Derfor er det kommet asfalt blant annet frem til skolen i Sigerfjord. Andre partier har prioritert andre ting som viktige.

Den samme Ellingsen var i forrige periode sterkt uenig i Høyres og FrPs prioriteringer. Noe som han både i avisinnlegg og fra talerstolen har uttalt.

Etter å ha gjennomgått stemmehistorikken i kommunestyret kan jeg ikke finne noe som taler for at Ellingsen og Rødt har ansett veistandarden så kritisk at noe må gjøres. Men igjen ber jeg om tilgivelse hvis jeg har tråkket på noens ektefølte følelser rundt veistandarden. Hvis Ellingsen føler seg fornærmet, så har jeg bare forholdt meg til de faktiske bevilgninger gitt til veivedlikehold og de signaler gitt i kommunestyret.

Muligens burde jeg ha ordlagt meg til Vol annerledes, med tanke på at man har ment noe annet enn det man har signalisert. Men det er etter mitt skjønn direkte urimelig at jeg skal kunne sette meg inn i Christoffer Ellingsens hode og innerste tanker.