Etter Roar Wessel Olsens tilsvar i debatten om Sigerfjordveien, savnes fortsatt svar på hvilke tiltak Høyre ser for seg å sette i verk på kort sikt. Når Rødt tar opp et svært begrensa forslag til formannskapet for å få avklare forutsetningene for at gjennomgående bussruter skal kjøre gjennom bygda, regner vi med å få støtte for det. Om det er noe i forslaget som ikke faller helt i smak, er det fullt mulig å diskutere endringer.

Les også: Høyre og Sigerfjordveien

Hovedpoenget for Rødt er å få avklart så tidlig som mulig de nevnte forholdene før mørketida og vinteren med sikte på å unngå at rundt 1000 innbyggere mister flybuss og rutegående langruter på grunn av veistandarden. I forslaget ligger det også ønske om noen avklaringer som har trafikksikkerhetsforhold i seg og ønske om en vurdering av tilstand på Sigerfjordveien.

Wessel Olsen konsentrerer seg likevel fortsatt rundt at jeg skal ha sagt at det ikke var behov for mer vedlikehold av kommunens veier. Hans påstand er direkte feil og jeg antar at den diskusjonen også er lite interessant for de fleste. Mitt inntrykk er at alle politikere er innforstått med at det trengs omfattende veivedlikehold i kommunen.

Les også: -Fra en løgners synsvinkel

Litt mer interessant er spørsmålet om hva som skal prioriteres i en svært trang kommuneøkonomi. I den sammenheng er det helt riktig at Rødt ikke har prioritert asfalt like høyt som Høyre. Hos oss har oppvekst- og omsorg/pleie-området hatt høyeste prioritert. Det vil nok også vise seg i debatten framover.

Nå gjelder det å undersøke muligheten for gjennomføring av noen begrensa tiltak på Sigerfjordveien innafor området som Høyre sier de prioriterer. Da skulle det vel være greit å støtte initiativet når det til og med er en innbyggeraksjon i gang?