Sosial dumping er et begrep som knyttes til arbeidsinnvandring. Ofte er det utenlandske arbeidstakere som får mye dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn de nasjonale arbeidstakerne. Det kan også være at nasjonale arbeidstakere får redusert lønn- og arbeidsvilkår, innen et felt som har tilgang på billig utenlandsk arbeidskraft.

Ofte godtar den utenlandske arbeidstakeren dårligere vilkår enn den nasjonale arbeidstakeren har avtale på. Dette får igjen ringvirkninger for de nasjonale arbeidstakernes vilkår. De kan bli presset på inngått lov og avtaleverk, ved at om de ikke godtar dårligere lønns- og arbeidsvilkår, står de i fare for å miste jobben. I tillegg til lønnsdebatten tilbys ofte utenlandsk arbeidskraft dårligere opplæring og ivaretakelse av sikkerhet på arbeidsplassen.

Et slikt arbeidsmiljø er ikke ønskelig på norske arbeidsplasser. Sosial dumping er med på å undergrave våre fellesverdier som samfunnet vårt er bygget på. Det viktig at alle som kan være med på å sette fokus på dette gjør noe aktivt.

Derfor har kommunestyregruppen ved gruppelederne til Hadsel AP, SP og SV, med ordføreren i spissen. Tatt til orde for at Hadsel kommune skal ha noen generelle krav, som skal oppfylles, for at en tilbyder skal komme i betraktning for å få tildelt bygge- og anleggskontrakter. Eller for å levere varer og tjenester til Hadsel kommune.

Ved å stille krav til samarbeidspartnere som sikrer et seriøst arbeidsliv. Er Hadsel kommune aktivt med på å bevare samfunnets fellesverdier. For at en tilbyder skal komme i betraktning må bedriften i tillegg til alminnelige kontaktsbestemmelser i Norsk Standard. Kunne vise til oppfylling av krav med skatteattester, HMS, foretaksregistrering, kapasitet, kompetanse og økonomisk solidaritet.

Tiltakene skal sikres gjennom tilleggspunkter hos tilbydere med verdi på over 500 000 kr. Blant annet må norske tilbydere kunne tilby lærlingplasser om prosjektets størrelse tilsier det. Det er viktig for å sikre lærling plasser til ungdommen og fremtidig kompetanse arbeidskraft.

Norsk skal være hovedspråk, fagkompetanse skal dokumenteres. Og som hovedregel skal det ikke være mer enn to ledd i kontraktskjeden, mer enn tre skal aldri godkjennes. Lønn og annen godtgjørelse skal alltid utbetales til norske kontoer.

Med disse og flere andre tiltak ønsker Hadsel AP, SP og SV at kommunen skal være tydelig på at sosial dumping ikke aksepteres.

Alle arbeidstakere skal likebehandles. Det skal arbeides for kompetanse, opplæring og sikkerhet skal ivaretas på en god måte.