Bli med inn på Myre Saltfish Group:

Smått i gang med saltfiskproduksjonen

Det har vært en treigere start på året enn vanlig for Myre Saltfish Group. VOL har vært innom det unike saltfisksamarbeidet i Øksnes.

– Æ ska vinn, sier sortlandordføreren:

Ordførere og Farmen-Laila konkurrerer i tungeskjæring

Klarer Farmen-Laila og ordførerne Karianne Bråthen og Tove Mette Bjørkmo å hamle opp med ekte tungeskjærere fra Øksnes? Lørdag skal det konkurreres på Sortland.

Mener staten bør ta tilbake noen av fylkesveiene:

– Veiene sliter på både folk og biler

Lastebilsjåfør i Aksel Endresen Transport, Einar Endresen, mener det haster å få gjort noe med de viktigste fylkesveiene i regionen. En løsning både han og Frp peker på er at staten tar tilbake ansvaret for noen av fylkesveiene.

– Vi føler oss satt sjakk matt

Fiskekjøper Gunnar Jarl Klo ba fiskeriministeren gjøre noe med deltakerloven, da han møtte politikere og næringsliv i Øksnes fredag morgen.

Møtte statssekretæren om levendelagring:

– Utfordringa er å skape lønnsomhet

Bedriftsklyngen Arena Torsk møtte torsdag statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Ronny Berg (Frp), med innspill til nytt regelverk for levendelagring av torsk.

Endresen går inn i styret for nyfabrikken

Ted Robin Endresen går inn i styret i Primex Myre.

Selger fiskeslo som festmat:

Har solgt 1000 tonn fiskemager til Asia

Sea Pro på Myre har de siste ni årene solgt fiskeslo som festmat til det asiatiske markedet. Siden oppstarten har de sendt 1000 tonn fiskemager østover. – Det er nesten et umettelig behov for torskemager, sier Sigmund Høydal.

Fiskeriparken og Biomar med på nytt prosjekt:

Utvikler nytt fôr til kresen torsk

Det har vært en flaskehals for utviklingen av fangstbasert akvakultur at man ikke har klart å skape et tørrfôr som den villfangede torsken vil spise. Fiskeriparken er prosjektleder når tre næringsaktører i landsdelen går sammen om å gjøre noe med saken.

Ny øksnesbedrift:

Leverer ferskfisk på døra

Ron Kjetil Hamansen har startet et nytt selskap som leverer fisk direkte fra kaikanten på Myre til husstander i Øksnes, Sortland og Hadsel.

Martin Rasmussen blir sjef for nyfabrikk på Myre:

– Blir noe helt nytt i en konservativ næring

Martin Rasmussen blir sjef for den nye filetfabrikken som snart skal bygges på Fryseri-tomta på Myre. – Dette blir noe helt nytt i en konservativ næring, sier Rasmussen til VOL.

Kø på fiskefeltene

Det er kø på fiskefeltene utenfor Vesterålen. Mange båter vil sikre seg skrei.

Heit debatt om Vesterålskraft

– Vi ønsker alle arbeidsplasser, men med klønete håndtering fra kommunestyret kan dette få motsatt virking, sa ØTLs Jørn Martinussen da kommunestyret i Øksnes behandlet eiermeldingen for Vesterålskraft tirsdag.

Siste nytt

Øksnes risikerte å miste to leger:

Har kommet til enighet med legene

Administrasjonen har landet en avtale med legene i Øksnes. Den gir kommunen frist til å utbedre forholdene på legekontoret innen utgangen av 2017.

Stort tyveri i Bø

Stjal båtmotorer for 800.000 kroner

Tyver har stjålet motorer fra Vesterålen Marine og Fritid AS i Bø til en verdi av 800,000 kroner. – Det er et grovt tyveri, sier Ståle Olaf Hanssen.

– Andøya er mi øy – men nå vet jeg ikke lengre

Jeg bor i «eksil» i Oslo, men Andøya er fortsatt hjemme for meg. Men nå vet jeg ikke lengre hva jeg føler. Den siste tiden har jeg skyggefulgt ei gruppe på Facebook, som får meg til å føle skam over å ha tilhørighet til Andøya.

Svensker vil hjelpe til med hjertesenter

Debatten om hvor vidt Nordland og Bodø får hjertesenter eller ikke, raser videre. Nå rekker svenskene ut en hjelpende hånd.

Mye pent vær

Tirsdagsværet i Vesterålen ser ut til å bli fint, mesteparten av tiden.

Får bygge på Kjærlighetshaugen, men må vente på ny vei:

– Vi skal ikke frede oss til fraflytting

Samtlige partier, bortsett fra SV, stemte tirsdag for å godkjenne den omdiskuterte detaljreguleringen og boligutbyggingen på Kjærlighetshaugen på Myre, med én forutsetning: Byggestart utsettes til ny adkomstvei i området står klar. – Vi skal ikke frede oss til fraflytting, sa Høyres Johnny Rinde Johansen.

Produserte fiskefôr for 2,7 milliarder på Myre

2016 ble nok et rekordår for Biomar, både i omsetning og volum. Nå planlegger de videre utvikling av fabrikken på Myre.

Satser med ny interiøravdeling

Byggtorget på Myre går i gang med oppussing av egne lokaler for å gjøre plass til en ny interiøravdeling.

Calanus bestemmer seg innen sommeren:

– Holmen og Børøya aktuell for ny fabrikk

Til sommeren skal Calanus ha avgjort om de investerer i ny fabrikk i Tromsø eller Vesterålen. I vår region er Holmen industriområde i Sortland og Børøya i Hadsel aktuelle områder som det ses nærmere på.