Det forteller konstituert rådmann i Sortland, Johnny Kvalø, til VOL.

- Vi hadde flere aktuelle kandidater på søkerlista, og hadde fire inne til intervju i forrige uke. Wallstad ble tilbudt jobben, og han har takket ja, forteller Kvalø.

Hamansen Wallstad kommer fra stillingen som markedssjef hos Alsvåg Plater, en bedrift han har jobbet i de siste 15 årene.

- Vi oppfatter han som en person som i veldig stor grad har kunnskap om, og som ønsker å utvikle næringslivet i både Sortland og Vesterålen. Vi ser det som naturlig at en næringssjef i Sortland også har på seg vesterålsbriller i arbeidet sitt, sier Kvalø.

Den nye næringssjefen tiltrer 1. oktober, og skal jobbe tett opp mot den nye rådmannen som er på plass nøyaktig én måned før. Dette er ei nyopprettet stilling, fra før jobber næringskonsulent Geir Breivik i kommunens administrasjon.

Kommunen har jobbet lenge med å få på plass en næringssjef. Først ble det lyst ut en midlertidig stilling, som ikke ble noe av, da den var ulovlig. Deretter ble det gjort vedtak om å opprette en fast stilling, og som VOL skrev i april, med 11 søkere på lista.