Ted Robin Endresen går inn i styret i Primex Myre. (Foto: Svein Harald Hansen)

Ted Robin Endresen går inn i styret i Primex Myre. Foto: Svein Harald Hansen

Endresen går inn i styret for nyfabrikken

Ted Robin Endresen går inn i styret i Primex Myre.

Selskapet Primex Myre er stiftet for å realisere planene om ny fabrikk på Fryseri-tomta på Myre. Styreleder for det nye selskapet er forretningsadvokat Rode Stig Rønning-Hansen, med franske Frederic Patrice Sebastian Lebaron som nestleder.

I styret sitter gründer André Reinholdtsen. Det gjør også Ted Robin Endresen ved Myre fiskemottak, som er den største hvitfiskaktøren i havna. Det skriver Kyst og Fjord torsdag.

Martin Rasmussen blir sjef for nyfabrikk på Myre:

– Blir noe helt nytt i en konservativ næring

Martin Rasmussen blir sjef for den nye filetfabrikken som snart skal bygges på Fryseri-tomta på Myre. – Dette blir noe helt nytt i en konservativ næring, sier Rasmussen til VOL.

 

Foredle mer lokalt

Nyansatt fabrikksjef Martin Rasmussen sa til VOL i forrige uke at de har ambisjoner om samarbeid med andre fiskekjøpere i havna. Endresen sier til Kyst og Fjord at han ønsker å være med for å se hvor dette bærer videre, og at det også er mulig at de går inn som aksjonærer i selskapet.

- Det som er viktig for oss i Myre fiskemottak er at vi uansett ikke kan fortsette med å bare trade ut hundrevis av tonn med ferskfisk. Vi må få bukt med at vi bare dundrer torsken i pallekarmer og sender den til Polen, mens den kunne skapt flere jobber og aktiviteter her på Myre, sier Endresen til avisen.

Bygger ny fabrikk i Havnegata, spår mange arbeidsplasser

– Noen bedre julegave kunne ikke Øksnes ha fått, sier øksnesordføreren.

Kan være løsning

Gjennom Myre fiskemottak og hvitfiskkvoter på over 3000 tonn i selskapet Øksnes Kystfiske, sitter Endresen og kompanjong Tom Grande på en betydelig mengde råstoff. Endresen sier til Kyst og Fjord at de ikke har investert i fartøyene for å drive subsidiering av landsida, men sier at det vil gjøre det lettere å planlegge bedre.

- Utfordringen i hvitfisk er at volumene kommer raskt og at vi sliter med markeder som må svelge unna. Men det Primex presenterer av planer for fabrikken på Myre kan være en av de løsninger vi har tro på, sier Endresen til Kyst og Fjord.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Næringsliv

Veien over Frøskelandsfjellet prioriteres ikke før etter 2022 i utkast til transportplan:

– Vil forhåpentligvis bli utbedret tidligere enn planlagt

Utbedringer av den eneste innfartsveien til Norges største hvitfiskkommune blir ikke prioritert før i andre periode av en regional transportplan med navn "Fra kyst til marked". Samferdelsråd i Nordland, Wilfred Nordlund, var onsdag i Øksnes – og kom med antydninger om at veien kan få høyrere prioritet i den endelige planen.

Vesterålsbedrifter på stor sjømatmesse:

På jakt etter nye kunder i Boston

Fiskeriparken, Prestfjord Seafoods og Nordlaks har de siste dagene møtt gamle og nye kunder på Nord-Amerikas største sjømatmesse.

Ola Helge Holmøy om Sandbergs omfordelingsforslag:

– Vil skape ustabilitet og misnøye i næringa

Trålreder Ola Helge Holmøy mener regjeringas forslag om å flytte store kvantum fra hav- til kystfiskeflåten, rører ved det som i mange år har vært selve ankeret i fiskerinæringa. – Forslaget som nå ligger på bordet vil skape ustabilitet og misnøye i næringa, sier Holmøy til VOL.

Forskningsinstituttet Nofima om avvikling av trålerpliktene:

«Melbu muligens mest utsatt ved en nedleggelse»

I et notat vedlagt regjeringens stortingsmelding om avvikling av trålerpliktene, skriver forskningsinstituttet Nofima at Melbu trolig er mest utsatt ved en nedleggelse av filetanlegg.

Været bremset opp fisket i Vesterålen:

Fisket bare halvparten så mye som uka før

Det ble ikke de store landingene i Vesterålen i forrige uke. Det sørget været for.