I 2012 hadde El-Team på Sortland en omsetning på 22,2 millioner kroner. I 2016 hadde omsetningen økt til 56,2 millioner kroner - en vekst på 34 millioner kroner på fem år.

Satser på nytt område

Daglig leder, Mads Håkon Røkenes, er naturlig nok fornøyd med utviklingen. Årsaken mener han er at de har mye å gjøre, i tillegg til at de har gått inn på et nytt område for bedriften, med stor avtale med Statens Vegvesen om samferdselselektro.

– Vi har en rammeavtale med Statens Vegvesen om drift og vedlikehold. Det går på de anleggene vegvesenet drifter, som gatelys og tunnel, i hele Lofoten og Vesterålen, sier Røkenes.

I tillegg har selskapet hatt vekst på alle de andre områdene de jobber med, fra bygg og anlegg, til bolig og service. Arbeidsmengden er stort sett likt fordelt mellom de forskjellige greinene, for selv om veikontrakten med Statens Vegvesen er den største, utgjør de mange mindre jobbene en stor andel.

Øker bunnlinja

Røkenes ser med glede på at det ikke bare er omsetninga som øker, men bunnlinja også. Årsresultatmessig var 2016 en opptur. I 2012 hadde selskapet et årsresultat på 1 million kroner, i 2015 et årsresultat på 3,6 millioner og i 2016 et årsresultat på 5,3 millioner kroner.

– Vi drifter etter en mal som gjør at inntjeninga kan ligge på et godt nivå. Hadde man fått en kraftig økning i omsetning, men uten at resultatet øker, kan man jo spørre seg om det har noe for seg. Det er jo kostbart å vokse, det krever mange ressurser, sier Røkenes.

Har 13 ganger så mange ansatte

På de 16 årene selskapet har eksistert, har antall ansatte vokst fra tre til 40. Bare det siste året er to nye ingeniører ansatt.

– Det er jo artig at vi kan generere den typen arbeidsplasser også, sier Røkenes.

Nå er alle formaliteter i orden, El team har kjøpt ekstra tomt hos kommunen, og de venter på å komme i gang med nybygg. For selv om størrelsen på omsetningen og antall ansatte har økt, er selskapet fortsatt i de samme lokalene som de startet i, da de var bare tre ansatte.

– Vi håper at vi kanskje kan flytte inn rundt årsskiftet 2018/2019, sier Røkenes.

Tilpasset drifta

Nybygget skal komme på på tomta mellom Kiwi og Nortura-tomta, der bussgarasjen står. Den skal rives, og El team skal bygge nytt. Med nytt bygg vil de få mer kontorplass, større kantine og bedre garderobeforhold.

– Det blir mer tilpasset drifta. Heldigvis er mange hos oss ute på anlegg, så det er sjeldent alle er inne samtidig, sier Røkenes.

Han ser lyst på tida framover, og takker de mange ansatte for veksten.

– Jeg tror bransjen ser bra ut for vår del. Vi satser hardt, og tar blant annet inn mange lærlinger hvert år, så vi er en viktig opplæringsbedrift.

De har nå sju lærlinger inne, og tre som tar, eller har tatt, fagbrevet i år.