– Ja, det er ikke så mange år siden det var kø ut døra før jul. Særlig før juleballene, da var det voldsom pågang.

Ann Karin Grindhaug driver de tre klesbutikkene B-Young, Utsøkt og Unik i Sortland og er også medeier i et par klesbutikker i Svolvær. Men det å drive klesbutikk er ikke like lukrativt i dag som det var før nettbutikkene for alvor gjorde seg gjeldende. Det har Grindhaug innsett og tatt konsekvensen av og nå har hun lansert sin egen nettbutikk.

Nye tider

– Nettet har nok tatt over mye av den rollen vi har hatt som butikk når det gjelder hvor kundene finner inspirasjon. Tidligere opplevde vi at kundene gjerne kom hit for å finne nye impulser, mens i dag har kundene gjerne funnet ut hva de vil ha på nettet før de kommer inn i butikken. De viser oss gjerne et bilde fra mobilen og spør om vi har en sånn, sier Grindhaug.

Nå vil Grindhaug være med på det som foregår på nettet og på nettbutikken hennes kan kunder la seg inspirere av hennes egne bilder hvor lokale modeller viser fram varesortimentet. Grindhaug har et helt fotostudio bak i butikken, med store studioblitser og det hele, og hun er bevisst på at hennes bilder ikke skal være som de typiske fashion-bildene man gjerne ser i moteblader.

– Motebransjen er jo preget av modeller som ser sykelig tynne ut, men sånn vil ikke jeg at det skal være hos meg. Vi har lokale jenter i alle fasonger som ser friske og glade ut.

Ikke lett med teknikken

Det har tatt en god stund å få nettløsningen opp å gå og Grindhaug har selv hatt en finger med i arbeidet.

– Målet var jo å få nettbutikken ferdig før jul i fjor, men det gikk jo ikke. Det er ganske vanskelig å få alt det tekniske til å fungere har jeg funnet ut.

Nettsiden ble tilgjengelig på torsdag, men da Grindhaug skulle gjøre et prøvekjøp var det noe som stokket seg og kjøpet gikk ikke i gjennom. Det er imidlertid folk med teknisk kompetanse på saken og Grindhaug tror butikken skal være oppe og gå om kun kort tid.