Siden august har andøyselskapet Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) måttet permittere flere ansatte.

For tiden er 23 LNS-ansatte permittert fra sine stillinger i entreprenørselskapet i ulike deler av landet, opplyser selskapet til VOL.

Ingen store anbudsseire i år

I et innlegg på nettsiden til LNS skriver administrerende direktør Frode Michal Nilsen at få anbudsseire og tøff konkurranse er årsaken.

«Årets anbudsfangst har så langt vært av det svært magre slaget. Vi kan ikke skryte på oss å ha fått et eneste større anbud så langt i år. Når vi da i tillegg har avsluttet et stort prosjekt samt hatt gjennomslag på flere andre prosjekter samtidig, sier det seg selv at vi sliter med sysselsettingen», skriver Nilsen.

«Vi har gjort noen rokeringer på en del av våre ansatte til andre prosjekter, men har ikke klart å plassere alle. Det har dessverre medført at vi har måttet gå til det uvanlige skritt i LNS å iverksette permitteringer», skriver han videre.

Les også: LNS og Store Norske samarbeider igjen

– Vi er optimister

Til VOL utdyper direktøren årsaken til permitteringene.

– Vi har beinhard konkurranse med utenlandske selskap. De norske entreprenørene har bygd opp kapasitetene for å møte de nye anbudene, men prisene er gått ned med 8-10 prosent bare siden i fjor, sier Nilsen.

Han sier at selskapsledelsen likevel er optimistisk.

– Det er jo aldri artig å permittere folk, men jeg føler vi har hatt en god prosess der ledelsen, de ansatte og fagforeningen har vært involvert. Og det er ikke noe veldig dramatisk ved dette, det venter mange anbud fremover som vi skal prøve å vinne, sier Nilsen.

Les også: 35 fiske-arbeidsplasser tapt etter vinteren

– Trolig i gjenge til jul

Stabssjef Åse Mette Spjelkavik i LNS uttrykker også optimisme overfor VOL.

– Det er ingen dramatikk i dette, selv om det er lenge siden vi i LNS sist gang måtte permittere ansatte. Det er jo i bransjes natur at det svinger i antall prosjekter, det handler jo om ordretilgang. Men for dem som er berørt, er det jo leit, sier Spjelkavik.

Hun sier at tre store LNS-prosjekter ble avsluttet samtidig, og at det etter det var vanskelig å få alle ansatte over til nye prosjekter.

– Vi gjorde de første permitteringene i august, og flere ble permitterte i september og nå i oktober. De aller fleste av de 23 permitterte jobber til vanlig på produksjonssiden, og de permitterte holder til over hele landet, sier Spjelkavik.

Stabssjefen tror de 23 ansatte er tilbake i jobb om ikke lenge.

– Vi i LNS jobber hardt for å holde alle våre ansatte i jobb. Vi er optimistiske og håper at vi er tilbake i godt, gammelt gjenge igjen til jul, sier hun.