Søndag starter serien "Haterne" på TV 2, der kanalen blir med når profilerte personer ringer på dører for å konfrontere mennesker som har mobbet og plaget dem på internett.

– Alvorlig samfunnsproblem

En av programlederne er Håvard Kristoffersen Hansen fra Andenes.

– Netthets er blitt et alvorlig samfunnsproblem som truer demokratiet og ytringsfriheten. Vi håper programmet kan ha en allmennpreventiv effekt og bidra til å få folk til å være mer varsomme med hvordan de ordlegger seg på nett, sier Kristoffersen Hansen til VOL.

Les også: Vesteråling lager festival-TV

Håper på bevisstgjøring

Han håper at programmet kan bidra til å bevisstgjøre de såkalte nettrollene om at det faktisk er mennesker som sitter og tar imot alle de trollete beskjedene.

– Vi ønsker også å bevisstgjøre folk om at det faktisk er mennesker som sitter i andre enden og leser kommentarene på nett - og at dette påvirker dem, understreker andværingen.

De som velger å se «Haterne», kan vente seg flere sterke møter.

– I skal ofrene for netthets stå ansikt til ansikt med sine nettroll. Dette har endt i flere sterke og følelsesladde møter, sier Kristoffersen Hansen.

Seks episoder

Serien har premiere førstkommende søndag, og går over seks episoder. Kjendisene som konfronterer nettrollene, er:

* Politiker Sandra Borch (Sp)* Politiker Jørgen Foss (Ap)* Blogger Sophie Elise* AUF-leder Mani Hussaini* Blogger og stylist Erlend Elias Bragstad* Farmen-deltaker Olav Harald Ulstein