Alsvåg Brass Band (ABB) vant klassen for skolekorps i korpskonkurransen Nordavind i Svolvær i helga. Korpset oppnådd 91 av 110 maksimalt oppnåelige poeng, skriver korpset i en pressemelding.

Alsvåg Brass Band har slitt med rekruttering de siste årene, og har derfor bestemt seg for å starte «på nytt» og bygge korpset opp fra bunnen av, på premissene til de aller ferskeste.

I fjor deltok korpset i Nordavind i klassen for aspiranter, men i år kunne ABB stille i klassen for skolekorps.

De voksne medlemmene i korpset har bidratt som støtte i prosessen, men på scenen i Svolvær måtte de 14 i skolekorpsalder klare seg alene. Og de klarte seg veldig godt, under kyndig leder av korpsets dirigent, Liv Andreassen, ifølge pressemeldingen.

– Vi har brukt Nordavind til å jobbe med å skape trygghet til å kunne ta ansvar for den rollen den enkelte har i korpset. Veien fram mot konkurransen har vært selve målet, sier dirigent Liv Andreassen.

Men korpset skal også ha fått tilbakemeldinger fra dommeren på områder der korpset kan forbedre seg.

– For oss handler dette med Nordavind om å bygge korps. Det er viktigere å delta enn å vinne, men det er klart at det er fint å få betalt fra dommeren på det vi prøver å få til, sier styreleder Tommy Nordeng.