– Det blir en variert og eksperimentell meny. Publikum kan vente seg alt fra Carmina Burana, via jazz av Duke Ellington og til strykekonsert av Mozart, forteller avdelingsleder ved Musikklinja, Helene Gihle Hilde.

Konserten som finner sted i Møysalen i Kulturfabrikken og har fått namnet «We go togetherog», består av en kavalkade fra flere av linjas oppsetninger de siste 25 årene.

Les også: Blir først i landet med ungdomsordfører

Stor oppsetning

Rundt 100 personer, inkludert 70 elever, gjestesangere, kulturskoleelever og lærere, står på scenen.

– Oppsetning blir stor, med mange solister, stort kor, band og orkester. Det blir storslått, men det er også mye som skal fungere, forteller avdelingslederen.

Vedkommende som har fått jobben med å sørge for at alt flyter på konsertkvelden, er sortlandsjenta Ida Vik.

– Vi er glad for at vi har nettopp henne til å binde forestillingen sammen. Det er en stor og komplisert jobb, men hun er dyktig og det blir spennende å se hva hun får til, sier Gihle Hilde.

Les også: – Lærerne er imponert over nivået

Hektisk aktivitet

Da Sortlandsavisa var innom for å lodde stemningen i forbindelse med jubileet tidligere i uka, var elevene i full gang med å øve. Blant dem var tredjeklassingen Kristine Klausen.

– Det er kjempeartig å være med på dette, og så synes jeg det er stas å gjøre så mye forskjellig som vi gjør i denne forestillingen, sier hun.

– Jeg synes det er gøy å jobbe med så mange ulike stilarter, og som man ikke arbeider med til vanlig, sier Torbjørn Svendsen, som går i 2. klasse.

Anniken Johnsen startet ved musikklinjen i fjor høst. Hun har særlig merket seg en faktor etter tre måneders skolegang.

– Jeg oppdaget fort at alle musikkelevene er veldig sammensveiset. Ingen ser ned på hverandre, men behandler hverandre på en hyggelig måte. Det bidrar mye til trivselsen, mener hun.

Les også: Vettskremt filmfestival

Spesiallaget musikk

Før og etter konserten blir det vist en 12 minutter lang kortfilm som er produsert av Eva Charlotte Nilsen.

– Den er satt sammen av flere filmopptak av ulike personer som har hatt et forhold til musikklinja oppigjennom årene. Filmen blir vist før og etter forestillingen, forteller Gihle Hilde.

Kortfilmen er ikke det eneste spesiallagede i forbindelse med markeringen. Sortlandsgutten Lars Skoglund, har like godt komponert et verk som skal fremføres under selve konserten.

Les også: Fordeling og overføringer til de nordligste fylkeskommunene

Eksklusiv forestilling

Fredagens forestilling er eksklusiv, fordi den blir det bare blir en fremvisning. Avdelingslederen håper at folk kjenner sin besøkelsestid.

– Jeg håper inderlig at programmet vekker bred interesse og kanskje pirrer nysgjerrigheten. Her er det definitivt noe for enhver smak. Ungdommene fortjener i alle fall fullt hus, slår Helene Ghile Hilde fast.

Etter forestillingen vil det være mulig å tilegne seg mat og forfriskninger i Kulturkafeen.

Kvelden avsluttes med fengende jazzlåter, levert av elever og lærere fra musikklinja.

Les også: LVO har hyret inn stjernemusikere til jubileet

Stor betydning

Gihle Hilde er ikke tvil om at musikklinjen ved Sortland videregående skole har hatt stor betydning for mer enn elevene de 25 årene den har eksistert.

– Før 1990 måtte elever helt til Mosjøen for å gå på musikklinja. Det er viktig å ha et slikt tilbud i sitt nærområde slik at elevene kan få et reelt musikktilbud og samtidig tilegne seg realkompetanse. Elevene lærer samspill med andre mennesker og selv om ikke alle elevene blir musikere, bidrar utdanningen til at alle blir ressurspersoner, slår Helene Gihle Hilde fast.