– Han har vært veldig mye i kullissene.

Kulturprisen i Lødingen ble søndag kveld delt ut av ordfører Atle Andersen (Ap) i teatersalen på Lødingen barneskole.

– Har vært høyt og lavt

Ordføreren er ikke i tvil om at det var fortjent at Odd Myrlund fikk prisen i år.

– Han har vært høyt og lavt på stort sett alt det som har foregått i Lødingen. Ordet nei finner ikke i hans munn. Han stiller alltid opp, sier ordfører Atle Andersen til VOL.

Myrlund selv sier han ble helt satt ut da jeg fikk beskjeden.

– Dette var langt fra forventet. Når man ser på hvilke andre personer som har fått prisen for sin innsats for Løding-samfunnet, er det en ære å komme i den klubben, sier prisvinneren til Bladet Vesterålen.

Les også: Kulturprisen i Andøy gikk til ektepar

Stor aktivitet

Myrlund har vært støttespiller for barn og ungdom i ski og fotball i idrettslaget, i Røde Kors og i speideren gjennom mange år.

– Han bistår en rekke lag og foreninger. Han har jo så klart interesse av det, men det han ser på som viktigst, er å hjelpe barn og unge til å få best mulig lyd og lys når de skal opptre, sier Andersen til VOL.

Myrlund har hatt ansvar for scene, lyd og lys mange ganger, blant annet i forbindelse med Lødingen Revy og Teaterlag, Frivillighetssentralen, Ungdommens kulturmønstring, kulturkomiteens arrangementer, skolearrangementer i Lødingen, 17.mai-arrangementer, sjømatfestivalen og større forestillinger med Lødingen musikkforening og andre artister.

Les også: Lødingen kommune deler ut kulturpris for 22. gang

Formannskapet bestemte

Myrlund har i tillegg vært primus motor for å distribuere bilde og lyd fra kommunestyrets møter, ifølge en pressemelding fra juryen.

Det var formannskapet i Lødingen kommune som besluttet at kulturprisen for 2015 skulle tildeles Odd Myrlund.

Lødingen kommunes kulturpris ble første gang utdelt i 1981.

Årets pris er den 22. i rekken (fra 1989 er prisen delt ut annet hvert år).