- Det blir sørlig vind som kan komme opp i stiv kuling de mest utsatte stedene. Vinden minker utover ettermiddagen til liten kuling. Det blir spredd regn og bygevær i ettermiddag. Ut over dagen går det over til lettere skydekke og det blir mildt hos dere i dag. Faktisk helt opp i seks grader enkelte steder, sier Jon Austerheim ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Ifølge meteorologen vil denne værtypen holde seg de neste dagene og frem mot helga. Da vil vinden øke på litt også. Med andre ord kan vi se langt etter snø og stabilt vintervær de neste dagene.

Trafikken

På flyplassene i regionen er det ikke meldt om store avvik denne tirsdagsmorgenen. Også i fergetrafikken skal alt gå som normalt. Om dette endrer seg, vil vi komme tilbake med info i løpet av dagen.

På veiene er det hovedsakelig bart og vått i dag. Det kan være slaps igjen enkelte steder, men det vil nok forsvinne forholdsvist raskt i løpet av morgenenen.

Brokløysatunnelen, i Sortland kommune, vil bli stengt i perioder på inntil en time og manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene mandag til fredag fra 07:00 til 19:00. Utrykningskjøretøy kan passere. Gjelder fra 30.11.2015 klokken 07:00 til 04.12.2015 klokken 19:00. Ledebil vil være til stede og lede biler under perioden.