Forestillingen Jonas er basert på Jens Bjørneboes roman fra 1955. Romanens hovedperson er en førsteklassing som er i ferd med å gå til grunne i et trangsynt og kulturfiendtlig skolesystem.

– Gjennom fortellingen om den unge gutten med lesevansker, gir Bjørneboe oss en nådeløs kritikk ikke bare av skolesystemet på femtitallet, men av det norske samfunnet som helhet, skriver Nordland teater i en pressemelding.Borer dypt

Forestillingen borer dypt og undersøker det norske samfunnet av i dag, med Bjørneboes penetrerende og analytiske blikk som utgangspunkt.  Fem unge menn står på scenen, inkludert to norske, en polsk og to danske parkour-artister. Sammen skaper kvintetten «en forrykende forestilling med masse musikk.

Med en forbausende anarkistisk hverdag avdekker vi det konforme Norges selvgodhet og den iboende umenneskeligheten i vår hverdag», heter det i pressemeldingen. Stykket har premiere i Stormen Konserthus i Bodø 22. januar, turnerer Nordland og spilles i Black Box på Nordland Teater under Vinterlysfestivalen 2016 som er 6.-12. februar. 26. januar kommer det til Kulturfabrikken på Sortland.«Jonas»

Målgruppe: Ungdom/voksne Varighet: 1t 40 min Regi/scenografi- og kostymedesign: Rolf Alme Koreograf: Marie Gachet Dramaturg: Nina Gotlibsen Lysdesign: Johan Haugen Med: Rune Løding, Piotr Misztela, Bjørn Ole Ødegård, Thais Hvid og Johan Vang Hansen