Sortland har i en årrekke gitt en julegran til den engelske byen Grimsby. Årets tre ble heist i land for et par uker siden og har vakt stor begeistring blant byens folkevalgte.

«Jeg synes det er en fantastisk gest fra våre gjester i Norge som har vært så snille og sendt treet over», uttalte ordfører i North East Lincolnshire, Cliff Barber til lokalavisa i forbindelse med granens ankomst.

Les også: En fantastisk gave fra våre gjester i Norge

Pengespill

I forbindelse med den store gaven fra Sortland, har Grimsbys ordfører bestemt seg for å gi en gave tilbake, som takk.

Valget falt da på et monopolspill, ifølge nettstedet Norwegian Arts.

Hva som er bakgrunnen for at det nettopp ble et brettspill som skal gjengjelde takken for det flere hundre kilo tunge treet, sier artikkelen ingenting om. Men at det har en sammenheng med Sortlands posisjon som et aktivt handelssted, kan være en mulig teori.

Monopolpenger på rådhuset

Ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo, humrer godt da VOL ringer for å fortelle henne om gaven.

– Ha ha. Nei, dette kjenner jeg ikke til, men jeg synes det er et ganske morsomt påfunn, sier hun.

Når vi spør om hun har en formening om hvorfor kommunen får et monopolspill som takk for det 12 meter lange juletreet, svar hun.

– Kanskje de tror at vi bruker monopolpenger på rådhuset?. Nei, det vet jeg sannelig ikke. Men når det er sagt så hadde jeg ikke forventet å få noe i retur. Dette er jo en tradisjon som går langt tilbake, understreker hun.

Les også: Nå er juletreet på vei til England

Vil reise til Grimsby

Neste år håper Bjørkmo at hun selv kan være til stede når juletreet ankommer Grimsby.

– Jeg har lyst til å møte dem og ser for meg å være på hamna når treet blir lastet fra båten. Det håper jeg vi kan få til, sier hun.

Kanskje hun da kan ta imot neste års brettspill i samme slengen, med mindre det viser seg å være en «once in a lifetime-hendelse»

Skal bruke spillet

Hva angår skjebnen til monopolspillet, når det omsider kommer frem til Sortland, lover ordføreren at det vil havne i gode hender.

– Vi kan for eksempel legge det på kulturfabrikken slik at flest mulig får anledning til å bruke det, slår Tove Mette Bjørkmo fast.

Les også: Nå er juletreet til Grimsby hugget