Entreprenøren fra Møre har bestemt seg for å gå videre med avgjørelsen fra Vesterålen tingrett i oktober, skriver Bladet Vesterålen.

Ble skadet av været

Bø kommune inngikk avtale med Betongpartner AS om prosjektering og bygging av kaia i 2010. Kaia ble overlevert til Bø kommune i september. Året etter ble kaia utsatt for skader under en storm med høy sjø. Entreprenørfirmaet reparerte skaden, men det skulle vise seg å komme mer.

Les også: Bø kommune vant i retten

I 2014 oppstod det nye skader på kaia på grunn værforholdene. Saken havnet i Vesterålen tingrett, der BetongPartner ble dømt til å betale 3,5 millioner kroner til Bø kommune. I tillegg ble de dømt til å betale saksomkostningene på 246. 622 kroner.

Klaget på mangelfull opplysning

I forbindelse med dommen i tingretten, hevdet entreprenøren at kommunen aldri opplyse om at havna på Steine var utsatt for harde værforhold.

«Det er på det rene at kommunen ikke ga opplysninger om været eller forholdet i Havna på Steine. Det legges til grunn at det ikke burde være nødvendig å opplyse at ytre strøk av Vesterålen til tider er utsatt for dårlig vær med mye vind og høye bølger», he det i domen fra tingretten, som altså nå er anket. Ifølge Bladet Vesterålen er det uklart når saka kan bli berammet i Lagmannsretten.