Tromsø-laget Sjarmtrollan arrangerer seriehelga i Nordens Paris. De er også den første av tre motstandere Vesterålen futsal møter i helgens elitespill.

– Sjarmtrollan er et teknisk, raskt lag. Jeg anser dem som rutinerte etter et par år i eliteserien, sier VFs Jonathan Barlow som nylig debuterte for det norske landslaget i futsal.

Les også: Tabelltopp i to divisjoner

Suksessoppskrift

Barlow mener at den vesterålske taktikken har vært en del av suksessoppskrifta som har ført til fire seiere på like mange kamper til nå i eliteserien.

– Vi er utradisjonelle, står høyt i banen og har varierte spillertyper. Vi kan variere mellom høyt og lavt press. Vi har muskler på topp i Tobias Nygård Vibe som måler 194 centimeter, samt det som må være Norges sterkeste mann; Vebjørn Grunnvoll. De andre elitelagene synes det er vanskelig å møte oss, sier Barlow.

Les også: Vesterålen futsal med målkalas

Lav risiko

Taktikken har så langt vært å la ballen gå tidlig opp på motstanderens banehalvdel.

– Vi er nye i eliteserien og foretrekker dermed å ha risikoen for balltap på deres halvdel. Mister vi ballen der, er vi svært aggressive for å vinne den tilbake, sier Barlow.

Foruten Sjarmtrollan, møter Vesterålen fjorårets serievinner Grorud, samt topplaget Vegakameratene som har erfaring fra spill i Europa.

Lagleder Martin Størkersen Mylynd, tror det blir tøft å hente poeng hjem til Vesterålen.

– Vi står ovenfor tre tøffe kamper. Kommer vi ut av helga med poeng, tror jeg vi skal være fornøyde. Grorud og Vegakameratene er to av topplagene. De har flere år bak seg i eliten. Vi avskriver heller ikke Sjarmtrollan. Vi kjenner laget, og det er ingen grunn til å ta lett på kampen mot dem heller, sier Størkersen Myrlund.

Les også: Vi må bare hylle sortlandsfolket for oppmøtet

Må ha 24 poeng

Vesterålen leder eliteserien etter full pott i fire kamper. Laglederen advarer imidlertid mot å ta av.

– Etter helga vil vi nok se konturene av hvordan restan av sesongen forløper seg. Da har vi møtt seks av ni motstandere i eliteserien. Vi ble ikke regnet som et topplag før sesongen. Målsettingen vår er å overleve i divisjonen.

Les også: Mathias Dahl Abelsen og Jonathan Barlow tatt ut til VM-kvalikk

– Mulig å ta poeng

Størkersen Myrlund mener likevel at det er mulig å plukke poeng i helga.

– Vi har noen fine opplevelser fra årets eliteserie.

– Er det aktuelt å justere målsettingen om dere går seirende ut av helgens kamper?

– Laget som havnet over nedrykkstreken i fjor hadde 24 poeng. Før vi når den summen er det ingen som snakker om annet enn å berge plassen. Årets sesong er langt jevnere enn i fjor, så det kan hende vi trenger flere poeng for å sikre plassen, poengterer laglederen.

Kampen mot Sjarmtrollen starter klokken 20 i kveld, og du kan følge den live på VOL via livestream.