Med 1.8 millioner kroner ekstra i potten står Universitetet i Nordland  (UiN) klar til å videreutvikle og utvide sitt samarbeid med flere aktører i Bodø innenfor sikkerhet og beredskap, skriver universitetet i en pressemelding.

Årsaken til satsingen er at omfanget av kriser har økt, og økt kompleksitet av risikoer krever at flere aktører finner gode måter å samarbeide på. Prosjektet blir organisert som et treårlig prosjekt under begrepet Øvelse Nord, som trinnvis skal utvikle øvelsene og utøvelsessamarbeid.

– Det primære for UiN sin årlige kriseøvelse har vært å øve på universitetets eget planverk for krisehandtering. Øvelsene er også etter hvert blitt en etterspurt øvings-og samvirkemulighet for øvrige beredskapsaktører i Bodø, sier personal- og organisasjonsdirektør Arne Brinchmann og øvingsleder Erlend Hagenes i pressemeldingen.

Vil øke sikkerheten

Intensjonen er å utvikle beredskapsøvelsene i samarbeid med beredskapsaktører regionalt og nasjonalt.– På den måten kan vi bidra i et samarbeid til å øke samfunnets kompetanse og beredskap mot framtidige kriser og trusler mot sikkerheten, sier Brincmann og Hagenes. De understreker at prosjektet gså viktig for å videreutvikle UiN sin posisjon innen sikkerhet og beredskapsarbeid i Nordland, og perfeksjonere sin egen beredskap.  Beredskapsfylket

Prosjektet blir av Nordland fylke sett i sammenheng med utvikling av beredskapsfylket Nordland og beredskapshovedstaden Bodø. Blant annet vil sikkerhets- og beredskapshovedstaden Bodø i årene som kommer ta bevisst ansvar for beredskap i nordområdene. Det går fram av kommunens innspill til stortingsmeldingen om sjøsikkerhet.