I løpet av én måned hevder Avisa Nordland at en pasient døde og to opplevde alvorlige komplikasjoner under rutineoperasjoner. Sykehuset på sin side, vil ikke bekrefte at en person har dødd under et rutineinngrep.

I en pressemelding skriver de:

"Nordlandssykehuset ser alvorlig på hendelsene, og setter alt inn på å finne ut om det er feil ved eget system, rutiner eller utstyr som kan ha forårsaket hendelsene. Operasjonsområdet, der operasjonene ble utført, er midlertidig stengt og Nordlandssykehuset vil ikke utføre tilsvarende inngrep inntil videre", sier administrerende direktør Paul Martin Strand.

- Ingen sammenheng

Nordlandssykehuset opplyser også at det ikke er påvist noen sammenheng mellom de tre hendelsene. Sykehuset vil heller ikke ut med info om hvilken avdeling eller hvilke inngrep det gjaldt, med bakgrunn i hensyn til familiene.

Salten politidistrikt bekrefter at de har opprettet undersøkelsessak i forbindelse med hendelsene på dagkirurgien på Nordlandssykehuset.

- Hendelsene skal ha skjedd på samme operasjonsstue og det fins likheter ved de inngrep som er gjennomført i disse tilfellene. Det er også ulikheter ved hendelsen som for eksempel ulike operasjonsteam samt at deler av det utstyret som har vært benyttet ikke er likt. Vi jobber nå med å kartlegge hva som har skjedd, og vi vil kontakte Statens helsetilsyn for å innhente råd vedrørende den videre etterforsking i saken, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i ei pressemelding.