Dermed vil en rekke tingretter landet rundt bestå, skriver Sunnmørsposten.

– Vi ønsker å skape ro rundt situasjonen for tingrettene. Et flertall på Stortinget gir nå beskjed om at vi ikke ønsker flere sammenslåinger, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til avisen.

Les også: Vesterålen Tingrett kan bli med i sammenslåing

For liten saksmengde

Det er domstolsadministrasjonen som i en lengre periode har jobbet for å redusere antall tingretter i Norge. Argumentet har vært at flere av tingrettene har for liten saksmengde og problemer med å rekruttere tilstrekkelig med kvalifiserte dommere.

Volda tingrett, Lofoten tingrett, Vesterålen tingrett, Trondenes tingrett, Ofoten tingrett, Senja tingrett og Nord-Troms tingrett skulle legges ned og istede skulle en få færre, større tingretter.

Det er i forbindelse med komiteens budsjettarbeid at vedtaket om å stanse dette arbeidet ble fattet. Arbeidet med budsjettet avsluttes på fredag.

– Jeg har vært i kontakt med vår mann i komiteen. Det har vært diskusjoner rundt denne saken, og det er nå etablert et flertall ved at regjeringspartiene sammen med KrF og Venstre støtter dette, forklarer Nesvik.

.