– Det er en utrolig stor ære å vinne prisen. Både jeg og regissøren Marius Myrmel er veldig takknemlige, sier hun.

Selv ante de ingen verdens ting i forkant og ble svært overrasket da de vant. Lødingen-kvinnen synes det er ekstra stas å vinne med tanke på den tøffe konkurransen.

– Nivået var veldig høyt og det var filmer fra hele Nordkalotten; Norge, Finland, Russland og Sverige. Vi er ydmyke som har vunnet i så tøff konkurranse, sier hun begeistret.

Les også: Trude Sofie fra Lødingen med hovedrolle i TIFF-aktuell film

Tar opp alvorlig tema

Filmen «Frysninger» handler om hva som skjer da en gutt, for aller første gang, presenterer en jente for moren. En situasjon som i utgangspunktet er er hyggelig og lystig, utvikler seg i en annen retning.

Hun ønsker ikke å røpe for mye om handlingen og oppfordrer heller folk til å se filmen, men antyder at den har en alvorlig og tragisk grunntone.

– Dette er en film som handler om gråsonen innenfor overgrep. Det er en mørk film, men samtidig en film som tar opp et viktig og dessverre samfunnsaktuelt tema, sier hun, og sikter blant annet til overgrepssaken som nylig fant sted i Tromsø.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: «Et delikat tema som let kunne blitt sett på som sensasjonalistisk i gale hender, men som denne unge regissøren lar publikum selv tolke signalene mellom skuespillernes interaksjoner»

Mer ettertraktet

Anthonsen er til daglig basert i Oslo. Men på grunn av sin status som freelanceskuespiller og instruktør, har hun hele landet som nedslagsfelt. Det hender også rett som det er at hun er i Vesterålen.

– Jeg var nylig hjemme i Lødingen og holdt teaterkurs, og i disse dager jeg instruktør for en skolerevy i Oslo, sier hun.

Rollen i «Frysninger» har gjort henne mer ettertraktet som skuespiller, noe hun så vidt har begynt å merke.

– Det er flere regissører som har gitt uttrykk for at de ønsker å jobbe med meg, noe jeg setter veldig pris på. Jeg håper at denne filmrollen har åpnet noen dører og at det fører til at jeg får være med på flere spennende prosjekter, slår Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen fast.