- Vesterålen er veldig viktig for oss. I løpet av første kvartal vil det komme en konklusjon om hvor mange kontorer vi vil ha i tiden som kommer. Om alle kontorene vi har i dag vil bestå, er ikke avklart.Det sier banksjef for SpareBank 1 Nord-Norge i Vesterålen, Eirik Nikolaisen, til VOL.Han presiserer at Vesterålen er en av de største regionene for banken og dermed er svært viktig for satsingen også i tiden som kommer.

Les også: DNB legger ned på Andenes

- Spennende region

Når konklusjonen skal trekkes for videre engasjement i vesterålskommunene fremover, lover Nikoalsen at den politiske ledelse og næringslivet vil bli  engasjert.- Vi er fysisk tilstede i de 25 største kommunene i Nord-Norge. Ut over det vil vi også være tilstede i de største regionene. Vesterålen er nest størst etter Tromsø, og er en av de mest spennende regioner med henblikk på fremtiden.

Forstår frustrasjon

Banken har 26 ansatte i vesterålsregionen per i dag. Nikolaisen sier at det ikke foreligger planer om en reduksjon av bemanningen utover den frivillige nedbemanningen. Sists høst valgte 150 av bankens ansatte å få en sluttpakke.- Men forstår du frustrasjonen når dere for eksempel i Bø har bankåpent én dag i uka ?- Ja, vi ønsker å være tilstede i hele landsdelen og ha nærhet til kundene. Jeg tror det vil skje endringer, men jeg er trygg på at vi vil være tilstede i Vesterålen på flere steder. Øksnes har et fantastisk næringsliv med mye innovasjon og vi må tenke fremover, men den endelige fasit får vi ikke før om en stund, konkluderer han.