- Vi har solid drift over hele linja, og vi bygger kapital. Samtidig har det vært uro i finansmarkedene, noe som har gitt oss lavere finansinntekter. I tilligg hadde vi en omstilling med engangskostnader som preger regnskapet. Vi når ikke de finansielle målene, og det er jeg ikke fornøyd med. Men et resultat på over én milliard i et omstillingsår, det kan vi kalle godkjent, sier Janson.

Modernisering

Det siste året har SpareBank 1 Nord-Norge tatt flere grep for å modernisere konsernet, og ruste seg for kampen om de nordnorske bankkundene. Blant annet har landsdelsbanken solgt seg ut av bankvirksomheten i Russland.

- I tillegg gjennomførte vi en frivillig nedbemanning, der rundt 150 medarbeidere takket ja til tilbudet om sluttpakke. Det var krevende, men nødvendig, sier Janson.

Garanterer god tilstedeværelse

Konsernsjefen varsler at SpareBank 1 Nord-Norge vil være på offensiven i 2016. Blant annet vil banken snart lansere sine splitter nye nettsider.

- Vi skal også gjøre ting i markedet. DNB varslet i forrige uke at de legger ned sine kontorer på flere av de største stedene i Nord-Norge. Det skal vi naturligvis utnytte, sier Janson.

- De stedene der DNB nå trekker seg ut, er ikke til vurdering hos oss. Når det gjelder de 25 største kommunene i landsdelen, så har vi ikke engang tenkt tanken om å stenge kontorene våre, sier Janson.

Færre kontorerer

Allikevel vil det bli færre kontorer også i SpareBank 1 Nord-Norge i tiden som kommer.

- I tillegg til de 25 største kommunene, vil vi også ha lokalbanker på en rekke mindre steder. På de mindre stedene må vi imidlertid gjøre en vurdering, og det holder vi på med i disse dager. Vi ser blant annet på markedsgrunnlag, nærheten til et alternativt kontor og muligheten til å tilby den kompetansen vi ønsker. Men vi skal være tydelig til stede i Nord-Norge. I 2016 skal folk og bedrifter i Nord-Norge oppleve at vi er landsdelsbanken – for Nord-Norge, det garanterer jeg, sier Jan-Frode Janson.