Torsdag formiddag gikk politiet i Nordland Politidistrikt ut og advarte mot vanskelige kjøreforhold.

- Vi har fått inn en god del henvendelser om personer som har kjørt av veien ulike steder. De er ikke alle disse som blir registrert på twitter, men det har vært noen tilfeller, forteller operasjonsleder ved operasjonssentralen, Frode Strende til VOL.

- Ta det med ro

Han oppfordrer folk som skal ut å kjøre nå i ettermiddag om å være forsiktige.

- Ta det med ro og slipp forbi de som vil forbi, så slipper man å gjøre noen forbanna. Nå er det ordentlig nullføre, og da må man ta hensyn til det, sier Strende.

- Men samtidig så er folk her oppe i nord vant til slike forhold. De aller fleste vet hvordan man skal takle det, slår operasjonslederen fast.

Ikke veldig pågang

Siril Veiåker Nilsen er trafikkoperatør ved Statens veitrafikksentral. Hun bekrefter at de har fått meldinger om en del hendelser som følge av snøkaoset, men ikke så mange som man kanskje skulle tro.

- Med tanke på mye fokk og snø, har det ikke vært så mange henvendelser, sier hun.

Ha med utstyr i bilen

Veiåker Nilsen oppfordrer de som skal ut på veien senere i dag om å ta sine forholdsregler, og at man må belage seg på å vente.

- Ha med det du trenger i bilen, enten det er varme klær, mat eller kaffe. For det kan hende man må stå i kø eller lignende, og da er det viktig å være forberedt, slår hun fast