Partene er fortsatt ikke enige om hvordan vernebygget skal bli.

VA omtalte pengeproblemene i september i fjor under tittelen: Trenger pengeplan. På det tidspunktet skrev VA at man trengte 50 millioner kroner for å få prosjektet i gang.

Les også: Flytter 94 millioner kroner

Kulturskolen

I mellomtiden er det blitt kjent at Kulturskolen skal inn i «overgangen». Det krever avklaring med Museum Nord.

Museumsdirektør Geir Are Johansen sier til VA at den egentlige utfordringen ikke er å få plass til Kulturskolen.

– Utfordringen for øyeblikket som jeg forstår, er at kommunen mangler 30 millioner for å få dette opp slik arkitekten har tegnet. Så hvordan blir dette bygget? Hva blir det og hva blir det ikke? spør Johansen.

Les også: Får millioner fra USA

Forhandles

– Jeg aksepterer at Museum Nord har ei oppfatning av dette, men det er greit å ta forhandlingene først, sier rådmann Ola Morten Teigen.

Han nevner at det er mulig å bygge etter tegningene som er laget, men økonomien må tilpasses i prosjektet.

– Utfordringa er at Museum Nord egentlig har ønske om et annet bygg. De vil bygge noe mer enn Vernebygget, som det opprinnelig er søkt om. De midlene har vi ikke per i dag. Rett og slett fordi man vil noe mer enn man har søkt om, sier Teigen.

– Nå må vi finne løsningen på problemene, slik at vi kan få en ordning begge parter kan leve godt med, legger han til.

Les også: – Vi driver for dyrt

Gangbrua

Rådmannen har tidligere uttalt seg om kulturskolen som skal flyttes til Hurtigrutens Hus. Ifølge han skal de nye lokalene være i gangbrua over Nordnesveien, som knytter Hurtigrutens Hus til trekantbygget. Gangbrua er foreløpig ikke inkludert i planene til Vernebygget.

– Vi har ikke forhandlet fram noen avtaler angående overgangen. Men foreløpig ligger ikke gangbrua i noen konkrete planer fra vår side, sier Johansen. Gangbrua kan bli en del av diskusjonen og planene dersom Vernebygget må krympes.

– Det kommer an på hvilke konsekvenser det får om Vernebygget må krympes med 30 millioner. Da kan det bli krasj med planene for kulturskolen, sier Johansen og fortsetter:

– Så fremst ikke vi har behov for arealene, ser det ut at per i dag trenger vi ikke gangbrua.

Rådmannen presiserer kulturskolens arealbehov.

– Kulturskolen har ikke behov for hele overgangen. Den er jo relativt lang. I utgangspunktet trenger de kun fire øvingsrom, pluss et kontor, sier Teigen.