Angelsen begynte formelt i jobben som ansvarlig redaktør i SortlandsAvisa og Vesterålen Online 1.1. 2014. Nå er det klart at 32-åringen tar med seg familien og reiser til Tromsø og ny jobb i Mediehuset iTromsø AS. Der skal han også ikles en redaktørrolle, men ikke som toppleder. Selskapene tilhører samme konsern, Polaris Media.

- Jeg har ikke gått med planer om å bytte jobb, men arbeidsoppgavene jeg er tiltenkt i Tromsø gjorde det for fristende til ikke å søke på stillingen, sier Angelsen.

iTromsø var arbeidsgiveren han forlot til fordel for Vesterålen i 2014.

- Vemodig

Angelsen er ikke udelt positiv til å forlate VOL og SortlandsAvisa nå.

- I seg selv ser jeg ingen grunn til å slutte i jobben. VOL går så det suser, SortlandsAvisa holder god kvalitet og vi har et utmerket arbeidsmiljø. Vi har felles redaksjon som har et fint samhold. Jeg nyter tillit fra, og har tillit til, styret i avisene. Selv om det er selvvalgt, er det vemodig å forlate nydelige Vesterålen og folkene her, sier Angelsen, og legger til:

- Alt til sin tid. På sensommeren er tiden moden for å ta opp tråden i Tromsø igjen, noe jeg gleder meg stort til.

Kontinuitet

Angelsen er ansvarlig redaktør fram til august/september. Selskapene har god ledelse og nyhetsredaktør Sanna Drogset Børstad har i perioder ledet redaksjonen.

- Jeg har full tiltro til at Drogset Børstad vil fortsette å gjøre en ypperlig jobb for VOL og SortlandsAvisa. Hun kjenner regionen og Sortland, og vil videreføre arbeidet vi har startet med å heve kvaliteten på VOL og SA. Drogset Børstad er et navn vi bør følge med på i årene som kommer, sier Angelsen.

Fin signering

Sjefredaktør i Mediehuset iTromsø, Stig Jakobsen, er godt fornøyd med å få avisens tidligere ansatte tilbake.

- Angelsen vil være en viktig del av iTromsøs team. Han tilfører kunnskap og ferdigheter som er sentrale for oss framover. En fin signering for iTromsø, sier Jakobsen.

Ifølge styreleder i VOL og SortlandsAvisa, Mona Kristine Rosvold, er det med blandede føleser at hun nå må starte prosessen med å finne en ny toppsjef.

- Vi er godt fornøyd med retningen avisproduktene har utviklet seg under Angelsens ledelse. Det er en veldrevet, ung og offensiv redaksjon som etter hvert skal få ny sjef. Samtidig som det er synd å miste vår nåværende redaktør, er det greit å vite at det er en solid redaksjon vi møter framtida med, sier Rosvold.