Husleia og strøm- og brøyteutgiftene blir for høye til at det er lønnsomt for Hartviksen å drive Irenes hjelpesendinger og loppemarked i lokalet på Strand. Til vanlig bor hun, og har lager, på Vikeidet.

Loppekrok

Nå får hun gjøre om lageret på maskinskolen på Vik til en liten loppekrok, og ser derfor muligheten til å redusere kostnadene betraktelig.

- Det er veldig dyrt å ha lokalet stående. Vi må ha så mange loppemarked bare for å dekke de faste kostnadene. Vi får det ikke til å gå i pluss, sier Hartviksen.

I tillegg kommer store utgifter til emballasje, samt til Reno Vest.

- Det er fordi folk gir mye søppel, sier Hartviksen.

Vil begrense utgifter og stress

Totalt blir det et stort minusprosjekt, der Hartviksen stadig må ta fra egen lomme.

- Nå vil vi prøve å begrense arbeidsmengden, utgiftene og stresset, men samtidig få lov til å gjøre dette som er så meningsfullt for oss, sier hun.

I dag har de åpent loppemarked én dag i uka. Konseptet vil endres litt, etter at de flytter til Vikeidet. Nå blir det mer intervallbasert - det vil si at de holder åpent én dag i uka i noen uker, før de holder helt stengt i noen uker etter det.

- Vi tar det litt etter som vi har krefter til det, sier Hartviksen.

Tror kundene følger etter

Nå håper, og tror, hun at kundene vil følge med de, selv om de flytter.

- Jeg tror at folk vil ta turen. Vi prøver jo å publisere bilder av de små skattene vi har, på facebook. Selv om vi vil gå glipp av en del drop in-kunder, er mange av kundene våre faste, og de tror jeg kommer til Vikeidet også, sier Hartviksen.

For å få lagerlokalet klart til butikk, trengs det maling, snekring av hyller og lignende. Hartviksen håper å kunne åpne før jul - eller tidligere.

- Vi er avhengig av å få litt hjelp. Da kan vi fortsette med den gode gjerninga som vi føler at vi gjør, sier hun.