Skjønt de ikke nøyer seg med 10 poster. I år kan padleentusiaster velge mellom 24 padlemål i Vesterålen og Lødingen når det er duket for en ny runde av 10 på skjæret.

– Men det holder å ha besøkt fem av de for å bli med i trekningen av premie, forteller Vesterålen Padleklubb i en pressemelding. Som dokumentasjon på at du har besøkt en post, skal du kunne vise frem et bilde fra stedet.

Lifjorden mest populær

Padleklubben forteller at så langt er Lifjorden i Øksnes den mest besøkte posten.

– Dette er en fin, trivelig fjord å padle i, som er nokså godt skjermet farvann for de fleste erfaringsnivå. Her er det både fin strand å ta en pause på, og holmer og skjær å padle imellom, forteller nestleder i padleklubben, Wenche Edvardsen i pressemeldingen.

Åserøya og Reinsnesøya i Sortland samt Lille Skjervøya i Hadsel er også populære turmål.

Klubbturer

– Vi håper enda flere benytter 10 på skjæret som en mulighet til å bli bedre kjent med det flotte padleområdet vi bor i, sier padleklubben.

Klubben vil sette opp turer til en del av postene i løpet av sesongen, for de som ønsker noen å padle sammen med. Allerede er det satt opp tur til Skjervøyene 12. juni, til Gaukværøy i Bø 8.–10. juli, samt at du får med deg «Storskjæret» dersom du deltar på Børøya Rundt 11. juni.

Her er årets 24 padleposter:

Sortland: Hokkabogen, Reinsnesøya, Åserøya, Vikøya.

Andøy: Bleiksvatnet, Bleiksøya (erfarne).

Bø: Finnøya, Guvåghytta, Skatvågen, Åsand, Gaukværøya (erfarne).

Hadsel: Lille Skjervøya, Gjæva, Storskjæret, Vedøya.

Lødingen: Vester-Oksøya, Kjeøya, Erikstadfjorden, Rinøya/Hestfjorden, Rotvær (erfarne).

Øksnes: Gisløya, Skipnes, Lifjorden, Våje (erfarne)